Diyarbakır'da ses bombası!

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi ilçesinde bulunan Askeri Lojmana kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından atılan el yapımı ses bombası nedeniyle yoldan geçmekte olan 2 sivil vatandaş yaralandı. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ali Emiri 7. Sokak

Diyarbakır'da ses bombası!

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesi ilçesinde bulunan Askeri Lojmana kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından atılan el yapımı ses bombası nedeniyle yoldan geçmekte olan 2 sivil vatandaş yaralandı.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ali Emiri 7. Sokak'ta bulunan Askeri Lojmana gece saat 12.10 sıralarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından içerisinde basınç arttırıcı madde ile çivi bulunan el yapımı ses bombası atıldı. Atılan ses bombasının etkisiyle Askeri Lojmanlarda bulunan bazı evlerin camları kırılırken, yoldan geçmekte olan 2 sivil vatandaş da hafif yaralandı.

Atılan ses bombasının hedefinde Lojman önünde nöbet tutan askerler olurken, ses bombasını atan kişi yada kişiler karanlıktan da yararlanarak gözden kayboldu. Olayın gerçekleşmesinin ardından, bölgeye çok sayıda polis ve asker sevkedildi. Olay yerine ilk olarak gelen bomba imha uzmanları, ikinci bir patlayıcının olması ihtimali üzerine çevrede geniş çaplı arama yaparlarken, frekans karıştırıcı Jammer'ler de devreye girdi. Olay yerinde başka bir patlayıcının olmadığı tespit edilmesinin ardından Olay Yer İnceleme ekipleri Lojman etrafında patlayıcının parçaları ve kan izlerinden numune aldı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem olay yerine gelerek incelemelerde bulundular. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Vali Toprak "Burada çivi ve basınç arttırıcı madde kullanılarak yapılan bir ses bombası atılmış.

Atılan ses bombası sonucu yoldan geçmekte olan 2 sivil vatandaş ayak kısmından yaralandı. Yaralıların olay ile ilgilerinin olup olmadığı henüz belli değil, onlar teknik konular. Lojmanlara ait güvenlik kameraları incelendikten sonra, yaralıların olay ile ilgisi olup olmadığı belli olacaktır. şimdilik yaralılar Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındılar. Emniyetten gelen arkadaşlar olay yerinde gerekli incelemeleri yapıyorlar, olayı gerçekleştiren kişilere en kısa zamanda ulaşacağız" dedi.

Yapılan incelemelerin ardından vali Toprak ve beraberindekiler Lojmanlardan ayrılırken, Askerler ise zırhlı araçlar eşliğinde lojmanlar etrafında adeta etten duvar örerek güvenlik önlemi aldılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler