Diyarbakır'da PKK'ya çağrıda 10. gün

Çocuklarını PKK’nın kaçırdığı iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde oturma eylemi başlatan aileleri, eylemlerine 10. gününde de devam etti.PKK tarafından farklı tarihlerde kaçırıldığı ileri sürülen çocukların aileleri, çocukların geri dö

Diyarbakır'da PKK'ya çağrıda 10. gün

Çocuklarını PKK’nın kaçırdığı iddiasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde oturma eylemi başlatan aileleri, eylemlerine 10. gününde de devam etti.

PKK tarafından farklı tarihlerde kaçırıldığı ileri sürülen çocukların aileleri, çocukların geri dönmesi için eylemin onuncu gününde de bekleyişlerini sürdürüyor. İki ailenin daha eyleme katılmasıyla çocuklarını bekleyen ailelerin sayısı ise 11’e yükseldi. Çocuğunu umutla beklediğini dile getiren anne Filiz Eren, bütün devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, "Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan tüm devlet yetkililerinden yardım istiyorum. Burada eylemimizi sürdürmeye devam edeceğiz çocuklarımız gelinceye kadar. Cenevre sözleşmesine uysunlar bu şekilde bir çağrımız var. 15 yaşındaki çocuklar dağa götürülemez. Çocuklarımız gelip okusunlar, halkına hizmet etsinler, yararlı vatandaş olsunlar. Savaşmasınlar, barış istiyoruz. Çocuklarımızı alıncaya kadar, eylemimize devam edeceğiz’’ dedi.

15 yaşındaki kız çocuğunun dağa kaçırıldığını söyleyen Safiye Gündüz, herkesten kendilerine destek olmalarını istedi. Gündüz, kaçırılan çocukların bir an evvel geri getirilmesini istedi. 9 Nisan tarihinden beri kız kardeşinin kayıp olduğunu belirten Sevim Uçakalı ise, "Biz o gün bugündür onu arıyoruz. Kız kardeşimden bir haber yok. Yaşıyor mu, yaşamıyor mu? Bize dediklerine göre dağa çıkmış. Kendi iradesiyle dağa çıkacak bir insan değil benim kız kardeşim. Benim kız kardeşim sara hastası. Bel fıtığı var. Hastalıklı bir insanın dağda ne işi var. Bir ara kız kardeşim iş istemek için BDP binasına gitmişti. BDP Yenişehir İlçe Belediyesi’nden iş istemişti. O da bir iki sefer oraya takılmış. Onlar kız kardeşime iş bulacağını söylemiş. Kız kardeşimin aklını çelip dağa çıkardılar’’ şeklinde konuştu.

Aileler, çocuklarına kavuşana kadar eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem