Diyarbakır'da özel harekat askeri kaçırıldı

Diyarbakır'da dün yaşanan Lice olaylarının ardından silahlı bir grup, sivil kıyafetli bir jandarma özel harekat uzman çavuşunu kaçırdı. Uzman çavuş için bölge de operasyon başlatıldı. Alınan bilgiye göre; Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyünde jandarma

Diyarbakır'da özel harekat askeri kaçırıldı
Diyarbakır'da dün yaşanan Lice olaylarının ardından silahlı bir grup, sivil kıyafetli bir jandarma özel harekat uzman çavuşunu kaçırdı. Uzman çavuş için bölge de operasyon başlatıldı.
 
Alınan bilgiye göre; Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyünde jandarma karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen yürüyüşte 1 kişi öldü, 2'si ağır 9 kişi yaralanmasının ardından silahlı bir grup yolu trafiğe kapattı. Lice'nin Yakacık yol ayrımında gidiş ve gelişleri yasaklayan grup kimlik kontrolü yaptı.
 
Yaklaşık 2 saat boyunca yaşlı ve hastaların bile geçişini izin vermeyen grup, aynı saatlerde durdurdukları özel otomobilde bulunan sivil giyimli Jandarma Özel Harekat Birliği'nde görevli uzman çavuşu alarak kırsal alana götürdü. Arabasıyla birlikte kırsala götürülen uzman çavuştan dün geceden beri haber alınamıyor. Uzman çavuşun bulunması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Bu arada uzman çavuşun kaçırıldığı bölgede özel birliklerin operasyon başlattığı belirtildi. 
 
Dün gece Lice'nin Fis Ovası'nda yolu trafiğe kapatan grup, Lice'ye gitmek isteyen ve Diyarbakır'a dönmek isteyenlere izin verilmedi. Yolda ateş yakan grubun, yaklaşık 2 saatin bir sürenin ardından bir pikaba binerek bölgeden ayrılmasının sonra yol iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler