Diyarbakır'da iki bomba patladı

hayatını kaybetti. Ayhan S., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube MüdürlüğüBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı alandaki bir binanın girişinde peş peşe bombalar patladı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombaların boru tipi olduğu belirtildi.Başb

Diyarbakır'da iki bomba patladı

hayatını kaybetti. Ayhan S., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı alandaki bir binanın girişinde peş peşe bombalar patladı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombaların boru tipi olduğu belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstasyon Meydanı'nda yapacağı mitin için hazırlıklar devam ederken, alana 100 metre uzakta bulunan Kurt İsmail Paşa Caddesi 8. Sokak'ta bulunan ve miting alanına bakan Sema-1 isimli bir apartmanın girişinde peş peşe 3 bomba patladı. AK Partililerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı dinlemek için miting alanına girmesi sırasında peş peşe bomba sesleri geldi. Miting alanına gelen AK Partililer patlama esnasında panik yarattı. Polis ekipleri alana giren partilileri

sakinleştirdi. Patlamadan hemen sonra miting çevresinde görev yapan sivil polis ekipleri olay yerine gitti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri daha sonra dumanların yükseldiği binanın içine girdi. Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de bombaları binaya bırakan kişi ya da kişilerin yakalanması için parmak izi çalışması yaptı.

VATANDAŞLAR ALANI TERKETMEDİ

Ancak Başbakan Erdoğan'ı dinlemeye gelen vatandaşlar, patlayan ses bombasına rağmen alanı terketmedi. Başbakan'ın Diyarbakır'da saat 14:30'da yapacağı miting, İstanbul'daki konuşması nedeniyle 15:30'a ertelendi.

PATLAMA VE MİTİNG BAŞLANGIÇ SAATİ DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan'ın Diyarbakır'da 14:30'da yapacağı konuşmasının, ses bombasının patlama saatine denk gelmesi dikkatleri çekti. Ancak Erdoğan'ın İstanbul'daki proje tanıtım toplantısının uzaması nedeniyle, Diyarbakır mitingi bir saat ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler