Diyarbakır’da 6 Belediyeye ‘Hendek’ Darbesi

Diyarbakır'da 6 ilçe belediyesi hakkında hendek kazan terör örgütü PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturmalar çerçevesinde belediyelerin iş makinelerine el konulurken, 6 personel de tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Diyarbak

Diyarbakır’da 6 Belediyeye ‘Hendek’ Darbesi

Diyarbakır'da 6 ilçe belediyesi hakkında hendek kazan terör örgütü PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle başlatılan soruşturmalar çerçevesinde belediyelerin iş makinelerine el konulurken, 6 personel de tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, çeşitli tarihlerde hendek kazan terör örgütü PKK mensuplarına yardım ettikleri gerekçesiyle merkez Sur ile Silvan, Dicle, Kulp, Bismil ve Lice ilçe belediyeleri hakkında başlattığı soruşturmaları sürdürüyor. Soruşturmalar çerçevesinde, belediyelerin bazı iş makinelerine el konulurken, farklı belediyelerden 6 personel de tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Bazı belediye personellerinin çıkarıldıkları mahkemelerce tutuksuz yargılanmalarına karar verilirken, bazı belediye personelleri ile ilgili soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

Sur İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yaşar Dündar, Ağustos ayında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 2 kepçelerine el konulduğunu anımsatarak, "Belediye hendek falan kazmamış. Belediyenin çalışma yaptığı sırada hendek kazanlar zorla iş makinelerimizi almış. Operatörlerimizin bir suçu yok. 4 personelimizin hakkında soruşturma başlatıldı. 4'ü de tutuksuz yargılanıyor. 2 iş makinemiz da Ağustos ayından beridir Terörle Mücadele Şubesi'nde. İş makinelerimizi almak için de hukuki girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler