Diyarbakır’da 4 terörist ölü ele geçirildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de hazırladığı bomba elinde patlayan terörist kendi kendini etkisiz hale getirdi.Dicle ilçesine sızan bir grup terörist ilçe emniyet müdürlüğü ile öze

Diyarbakır’da 4 terörist ölü ele geçirildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de hazırladığı bomba elinde patlayan terörist kendi kendini etkisiz hale getirdi.

Dicle ilçesine sızan bir grup terörist ilçe emniyet müdürlüğü ile özel harekat nöbet kulübesine saldırdı. Saldırıya güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Çıkan çatışmanın ardından teröristler karanlıktan faydalanarak kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Sürdürülen operasyon kapsamında kaçan teröristlerden 3'ü silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.

İLÇEYİ HAVAYA UÇURACAKLARDI

Dicle ilçesine sızan ve AK Parti Dicle İlçe Başkanlığı önünde araçlarını park eden teröristlerin park ettiği araçta yapılan incelemede 3 çuval patlayıcı olduğu belirtildi. Güvenlik kuvvetlerinin uzun namlulu silahlı saldırıya anında karşılık vermesi ile paniğe kapılarak kırsala kaçan ve 3'ü ölü olarak ele geçirilen teröristlerin ilçe merkezine soktukları aracı patlatmayı hedefledikleri tespit edildi. Aracın patlatılması durumunda ilçede büyük bir facia yaşanabileceği bildirildi. Aracı patlatmaya vakit bulamadan güvenlik kuvvetleri tarafından öldürülen PKK'lıların AK Parti Dicle İlçe Başkanlığı önüne park ettikleri bomba yüklü araç sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemi altında incelemeye alındı. Çevrede güvenlik önlemi alınmasının ardından bölgeye gelen bomba imha uzmanları araçta inceleme yaptı.

AK PARTİ BİNASI HEDEF ALINDI

Bomba imha uzmanları tarafından park halindeki araç içinde yapılan aramada araç içinde 3 çuval dolusu patlayıcı madde ele geçirildi. Teröristlerin aracı AK Parti İlçe Başkanlığı önüne kasıtlı olarak park ettikleri ve hedeflerinde AK Parti binası ile ilçe merkezinde bulunan güvenlik kuvvetleri olduğu belirlendi. Araç içerisinde bulunan bomba etkisiz hale getirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü. Yetkililer teröristler tarafından ilçe merkezine terk edilen bombalı aracın ilçe merkezi ile AK Parti İlçe Başkanlığı ve güvenlik kuvvetlerini hedef aldıkları, ancak çıkan çatışmada paniğe kapılarak kaçtıkları, devam eden operasyonda ise aracı patlatmaya fırsat bulmadan öldürüldüklerini tahmin ettiklerini söyledi.

ELİNDEKİ BOMBA PATLAYAN TERÖRİST ÖLDÜ

Öte yandan Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Duru Jandarma Karakolu yakınlarında yola EYP döşemeye çalışan bir terörist elindeki bombanın patlaması sonucu öldü. Teröristin parçalanarak öldüğü belirtildi. Patlamanın ardından bölgeye giden güvenlik kuvvetleri önlem aldıktan sonra bölgede inceleme başlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler