Diyarbakır’da 2 terörist tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çok sayıda eyleme karıştıkları belirlenen ve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 2 YDG-H'lı terörist tutuklandı.Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca, Bismil ilçesinde kendilerini Yurts

Diyarbakır’da 2 terörist tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde çok sayıda eyleme karıştıkları belirlenen ve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 2 YDG-H'lı terörist tutuklandı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca, Bismil ilçesinde kendilerini Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olarak tanıtan suç örgütünün, rakip gördükleri dernek ve siyasi parti binalarına saldırdıkları, terör örgütüne eleman temin ettikleri ve molotof bombası ile ses bombası kullanarak, saldırılarda bulunduklarının ortaya çıkarıldığı belirtildi. Açıklamada, bölücü terör örgütü kurmak ve yönetmek suçları ile YDG-H üyesi olmak suçlarından haklarında yakalama emri bulunan 2 şüpheli hakkında adli makamların vermiş olduğu talimat doğrultusunda 2 Ekim'de operasyon düzenlendiğine dikkat çekilerek,

"İcra edilen operasyon neticesinde, bölücü terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından aranan 2 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terörle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler