Diyanet'ten Vatikan'a...

Cumhurbaşkanı Gül'ün özel kalem müdürü Osman Koray Ertaş, Bükreş Büyükelçiliği'ne getirildi. Dışişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesiyle 30 ismi çeşitli misyonlara atanırken, Vatikan'a ise Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımc

Diyanet'ten Vatikan'a...
Cumhurbaşkanı Gül'ün özel kalem müdürü Osman Koray Ertaş, Bükreş Büyükelçiliği'ne getirildi. Dışişleri Bakanlığı'nın yaz kararnamesiyle 30 ismi çeşitli misyonlara atanırken, Vatikan'a ise Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Paçacı getirildi.
 
Dışişleri Bakanlığı yaz kararnamesinde yeni atanan 30 isim belli oldu. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diplomatlara yeni görev yerlerini bildirirken Vatikan’a ise Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Paçacı getirildi. Daha önce de bakanlık dışından atanan Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Kenan Gürsoy bu görevi yürüyordu. Uzmanlığını tefsir alanında yapan Paçacı, İngilizce ve Arapça biliyor. Paçacı ile Dışişleri’nde yapılan dışarıdan atamaların sayısı 11’e yükseldi. 
 
İSRAİL’E BÜYÜKELÇİ YOK
 
2014 yaz kararnamesinde dış göreve atanan diplomatlar arasında önemli isimler yer aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün özel kalem müdürlüğü görevini yürüten Osman Koray Ertaş, Bükreş Büyükelçiliği’ne, Davutoğlu’nun özel kalem müdürü Ahmet Tuta Zagreb’e, Suriye’de en kritik dönemde görev yapan Türkiye’nin son Şam Büyükelçisi Ömer Orhon, Madrid’e atandı. İsrail’le normalleşmenin ardından Tel-Aviv’e atanması beklenen Davutoğlu’nun özel müşaviri Selçuk Ünal ise Ottava’ya büyükelçi olarak atandı. Diplomatik kaynaklar İsrail’le normalleşmenin sağlanamadığını ve bir süre daha büyükelçi ataması yapılmayacağını belirtti. 
 
SURİYE VE IRAK’TA KRİTİK KARAR
 
Suriye’de en kritik dönemde görev yapan ve bakanlıkta Suriye konusunda önemli isimlerden biri olan Ortadoğu’dan sorumlu Müsteşar yardımcısı Ömer Önhon ise Suriye’deki krizin devam ettiği bir dönemde Madrid’e atandı. Irak’ta da karışıklığın giderek arttığı ve Türkiye’ye de etkisinin sürdüğü bir dönemde Bakanlıkta Irak Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Hakan Tekin ise Irak Tahran’a atandı. 
 
KIBRIS UZMANI DA GİTTİ
 
Kıbrıs’ta da çözüm sürecinin yaşandığı bir dönemde Ankara’da bir değişiklik daha oldu. Ankara’daki görevleri sırasında Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konuları üzerine çalışan ve Türkiye’nin Kıbrıs meselesi ve Öcalan davası gibi kritik konuların yaşandığı süreçlerin en deneyimli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Erdoğan Şeref İşcan da Fransa’ya Avrupa Konseyi Daimi Temsilcisi olarak atandı.
 
O ATAMALAR
 
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaz kararnamesinde 30 isim yer aldı. Bu kapsamda, Ahmet Aydın Doğan-Trablus, Ahmet Tuta-Zagreb, Ali Fındık-San Jose, Aydın Adnan Sezgin-Roma, Başak Türkoğlu-Kuala Lumpur, Can İncesu-Brazavil, Çağatay Erciyes-Beyrut, Deniz Eke-Nairobi, Erdoğan Şerif İşcan-Avrupa Konseyi Daimi Temsilciliği, Ethem Barkan Öz-Rabat, Hayri Hayret Yalav-Riga, Hüseyin Özdemir-Niamey, İbrahim Mete Yağlı-Gaboron, Kadir Hidayet Eriş-Harare, Prof. Dr. Mehmet Paçacı-Vatikan, Mehmet Raif Karaca-Kigali, Mustafa Levent Bilgen-Abu Dabi, Mustafa Oğuz Demiralp-Meksika, Nilgün Erdem Arı-Dakar, Olgan Bekar-Mogadişu, Osman Koray Ertaş-Bükreş, Ömer Önhon-Madrid, Ömür Şölendil-Üsküp, Penbe Nesrin Beyazıt-Akra, Rıza Hakan Tekin-Tahran, Selçuk Ünal-Ottava, Turgut Rauf Kural-Kottonu, Uğur Doğan-Muskat, Ümit Yardım-Moskova, Volkan Türk Vural-Antananarivo’ya büyükelçi olarak atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler