Diyanet İşleri fitre miktarını belirledi

Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Kurulu, halk arasında 'fitre' olarak bilinen fıtır sadakası için asgari tutarı belirledi. Buna göre bu yıl fıtır sadakası en az 9.5 lira olacak. Ancak kurul, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harc

Diyanet İşleri fitre miktarını belirledi
Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Kurulu, halk arasında 'fitre' olarak bilinen fıtır sadakası için asgari tutarı belirledi.
 
Buna göre bu yıl fıtır sadakası en az 9.5 lira olacak. Ancak kurul, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağ vermesini tavsiye etti.
 
Başlamasına sayılı günler kalan Ramazan ayı, bazı ibadetlerin de vakti aynı zamanda. O ibadetlerden biri de fıtır sadakası yani halk arasındaki adıyla fitre. Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Kurulu bu yılki fitre miktarını asgari 9.5 lira olarak belirledi.
 
Kurul yaptığı açıklamada fitrenin Ramazan bayramına kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların kendileri ve velayetleri altındaki kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadet olduğunu açıkladı.
 
Fitre ile her Müslüman'ın, ihtiyacı olan yoksullara az da olsa bir şeyler verebilmenin ve yardımlaşmanın sevincini yaşadığı vurgulanan açıklamada, fitrenin zekattan farklı olarak, daha geniş bir mükellef kitlesi tarafından yerine getirildiği ifade edildi. Kurul, hem fitrenin asgari miktarını belirleyen hadisleri hem de ülkenin sosyo-ekonomik şartlarını ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulundurarak fitre olarak 9,5 TL'da karar kıldı.
 
Yapılan açıklamada bu miktarın, ''asgari miktar'' olduğu, fitrede verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı vurgulanarak, herkesin kendi hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesi tavsiye edildi.
 
Ayrıca, fitrenin, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak ödenebileceği kaydedilen açıklamada fitrenin Ramazan ayının başlangıcından itibaren bayram namazı kılma vaktine kadar ödenebileceği hatırlatıldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler