Dışişleri'nde flaş gelişme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Fransa parlamentosunun kabul ettiği yasanın ardından Türkiye'nin uygulamaya koyduğu tedbirler kaldırıldı" dedi.Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Paris'te Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile görüştü. Görüşmenin ardından ik

Dışişleri'nde flaş gelişme

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Fransa parlamentosunun kabul ettiği yasanın ardından Türkiye'nin uygulamaya koyduğu tedbirler kaldırıldı" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Paris'te Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile görüştü. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Fransa'nın, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini ileriye götürmesi konusunda kararlı olduğunu söyleyerek, "İstikrarsız bir bölgede müttefikimiz Türkiye vazgeçilmez bir aktör ve istikrar unsuru" dedi. Fabius, Suriye konusundaki perspektiflerin çok yakın olduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı açıklamada, "Yeni bir dönemi başlatma iradesini göstermek için buradayız. Türk-Fransız diplomatik ilişkilerinin tarihi dünya diplomasi tarihi açısından da büyük öneme sahip. Dostane ve kapsamlı görüşme oldu. Mevcut görüş ayrılıkları ortada. Ancak bunları gidermek için iç politik kaygılarla değil, ortak bir vizyonla hareket etmeye karar verdik" dedi.

Davutoğlu, bu ziyaret sırasında Fransa parlamentosunun kabul ettiği yasanın ardından Türkiye'nin uygulamaya koyduğu tedbirlerin kaldırıldığını açıkladı.

Fabius, Yeni hükümetin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının suç sayılmasını öngören yasa tasarısı hazırlığına girip girmeyeceğine ilişkin soruyu bu konunun Fransız siyasetçiler için hassas bir konu olduğunu ifade ederek "Daha önce bildiğiniz gibi parlamentoda kabul edilen yasa, Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi. Biz aynı yolu izlersek yine Anayasa Mahkemesi tarafından reddedileceği çok açık. Bizim aynı yolu izlememiz mümkün görünmüyor" şeklinde cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler