Dışişleri Bakanlığı'nda hükümete çağrı

Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Irak’ta 65 kişinin öldüğü, yaklaşık 200 kişinin yaralandığı terör saldırılarıyla ilgili duyulan üzüntü vurgulanarak “Irak’ta meydana gelen terör eylemlerinde son dönemde yaşanan artışı endişeyle karşılıyor, başt

Dışişleri Bakanlığı'nda hükümete çağrı
Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, Irak’ta 65 kişinin öldüğü, yaklaşık 200 kişinin yaralandığı terör saldırılarıyla ilgili duyulan üzüntü vurgulanarak “Irak’ta meydana gelen terör eylemlerinde son dönemde yaşanan artışı endişeyle karşılıyor, başta Merkezi Hükümet olmak üzere Irak siyasetinde etkin tüm tarafları bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için çaba sarf etmeye çağırıyoruz” denildi.
 
Bakanlık, Irak’ta meydana gelen terör saldırıları ile ilgili bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada, 10 Ağustos tarihinde Irak’ın Bağdat, Nasıriye, Kerbela ve Kerkük şehirleri ile Selahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen terör saldırıları hatırlatılarak, ilk belirlemelere göre 65 kişinin öldüğü ve yaklaşık 200 kişinin yaralandığının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi. Açıklamada, “Saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” ifadesi kullanıldı.
 
Açıklamada, Irak’taki terör saldırılarının mübarek Ramazan Bayramı’nda dahi devam ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Bu ülkenin huzur ve refahına kasteden teröristlerin insanlıktan ve ahlaki değerlerden ne denli yoksun olduklarını bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu ülkede meydana gelen terör eylemlerinde son dönemde yaşanan artışı endişeyle karşılıyor, başta Merkezi Hükümet olmak üzere Irak siyasetinde etkin tüm tarafları bu ülkede toplumsal barışın sağlanması için çaba sarfetmeye çağırıyoruz.”
 
Açıklamada, Irak’ın huzur ve barışını kendi huzur ve barışına denk tutan Türkiye’nin dün olduğu gibi bugün de Iraklı kardeşleriyle dayanışma içinde olduğu belirtilen açıklamada, Irak’a terörle mücadele alanında gereken işbirliği ve desteği sağlamaya hazır olduğu ifade edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem