Diplomatların aileleri Başkent'te

Suriye'deki Türk temsilcilikerine saldırılması üzerine Dışişleri Bakanlığınca başlatılan tahliye operasyonu çerçevesinde görevli personelin aile fertlerini taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanı'na indi. Suriye'nin Lazkiye kentindeki Türk, Suudi Arabistan

Diplomatların aileleri Başkent'te

Suriye'deki Türk temsilcilikerine saldırılması üzerine Dışişleri Bakanlığınca başlatılan tahliye operasyonu çerçevesinde görevli personelin aile fertlerini taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havaalanı'na indi. 

Suriye'nin Lazkiye kentindeki Türk, Suudi Arabistan ve Fransız konsolosluklarının hükümet yanlısı oldukları belirtilen sopalı ve bıçaklı büyük bir grubun saldırısına uğradığı kaydedildi. 

SKY News televizyonu, Arap Birliği'nin Suriye'de 8 aydır yaşanmakta olan protestolara şiddetle yanıt veren Şam hükümetine tepki olarak Suriye'nin üyeliğini askıya alacağı bildirmesinin hemen ardından Lazkiye kentinden toplanan Beşar Esad yanlısı bıçaklı ve sopalı yüzlerce kişinin, Türk, Suudi Arabistan ve Fransa konsolosluklarına yönelik saldırıya geçtiklerini duyurdu. 

Beşar Esad'ın ofisine sadece bir kaç blok uzaklıkta bulunan ve çok sayıda polisin görev yaptığı Ebu Rummanah'taki Suudi Arabistan konsolosluğuna saldıran grubun, burada bina önünde nöbet tutan güvenlik görevlilerini darp ettiği belirtildi. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Esad yanlısı sloganlar atan grubun konsolosluk binasına taşlı saldırıda bulunduğu belirtildi. 

Açıklamada, saldırıların Suudi Arabistan Krallığı tarafından sert bir şekilde kınandığı vurgulandı. 

Öte yandan, Şam'ın 330 kilometre kuzeyindeki Lazkiye kendindeki Türk ve Fransız konsolosluklarına da benzer saldırıların yapıldığı ifade edildi. 

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği ve Halep Başkonsolosluğu'ndaki personel ve ailelerini taşıyan uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. 

Dün gece yaşanan saldırıların ardından Suriye'deki diplomatik misyonların boşaltılmasına karar verilmişti. Dışişleri Bakanlığı da Suriye'ye sert bir nota vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem