"Dinlemeler tespit edildi!"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, internette yayınlanan tapelerle ilgili  "Yurt dışına çıkan var, burada olan var, hepsi çalışılıyor, hepsi hemen hemen tespit edildi, bütün bunlar yürüyor" dedi. Dinlemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Atalay, şunları ka

"Dinlemeler tespit edildi!"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, internette yayınlanan tapelerle ilgili  "Yurt dışına çıkan var, burada olan var, hepsi çalışılıyor, hepsi hemen hemen tespit edildi, bütün bunlar yürüyor" dedi.
 
Dinlemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Atalay, şunları kaydetti:
 
"Şu günlerde bakıyorsunuz, dinlemeler, şantajlar yani burası bir korku merkezi, karanlık bir merkez. Yani insanlar korkuyor, iş adamları korkuyor acaba bizimle ilgili dinleme mi var, bir kayıt mı var. Herkes hayatının içinde bir çok şeyi konuşuyor, özgürce yaşıyor ama bir bakıyorsunuz; bir dinleme endişesi herkesi sarmış. Bunlardan dolayı, devletten değil. Devletin mekanizmaları içinden değil. Türkiye'de şu anda dinlemeyle ilgili nerelerde ne konuşuluyorsa, o şeyler, endişeler, kaygılar hepsi buradan kaynaklanıyor. "
 
Dinlemelere ilişkin ciddi incelemeler yapıldığını kaydeden Atalay, "Düşünebiliyor musunuz, özellikle 2011'in ikinci yarısından itibaren, 2012-2013'te sayıları artık milyonun üzerine çıkan dinlemeler var, yapılmış. Bu kadar dinleme kararını hakimler nasıl verebilmiş? Ve hiçbir ciddi delil olmadan" dedi.
 
Yaptıkları yeni düzenlemeyle dinlemelere somut delil şartını getirdiklerinin altını çizen Atalay, bunun ağır cezaya girecek bir durum olmadığını bildiklerini ama bunu bilerek yaptıklarını, bireyi korumak istediklerini söyledi.
 
Atalay, "Bu kadar kararı veren, o adliye, o yargı, bunları izleyen emniyet, istihbarat, MİT, TİB bunların hepsi şu anda mercek altında ve hepsi inceleniyor. Silinmişler var. Tespit edilmişler. Kişiler de tespit ediliyor. Bütün bunlar görülecek, bütün bunların hesabı sorulacak. Tespit edildi. Hukukun içinde, şu anda dosyaların netleşmesi, şekillenmesi bekleniyor" dedi.
 
Bir ülkede Adalet Bakanı ve Başbakanın konuşmalarının dinlenmesinin "affedilemez" olduğunu kaydeden Atalay, konuşmaların içeriğinin önemli olmadığını, bunun ciddi bir ulusal güvenlik sorunu olduğuna dikkati çekti.
 
Atalay, bir gazetede yer alan ve dinlemeleri sızdıran polislerin tespit edildiği, bir kısmının görevden uzaklaştırılmasının isteneceği haberine ilişkin, "Yurt dışına çıkan var, burada olan var, hepsi çalışılıyor, hepsi hemen hemen tespit edildi, bütün bunlar yürüyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem