Dinleme iddianamesi kabul edildi

Adana Adliyesi'nde bir hakim ve savcıyı yasadışı dinledikleri iddiasıyla 2'si emniyet müdürü, biri emniyet amiri, biri komiser toplam 9 polis hakkında 7 ayrı suçtan hazırlanan iddianame Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 41 sayfalık iddianamed

Dinleme iddianamesi kabul edildi
Adana Adliyesi'nde bir hakim ve savcıyı yasadışı dinledikleri iddiasıyla 2'si emniyet müdürü, biri emniyet amiri, biri komiser toplam 9 polis hakkında 7 ayrı suçtan hazırlanan iddianame Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 41 sayfalık iddianamede, sanıklardan Akyol'un, bu dinlemeler sayesinde 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yapılacak suikastın önlendiği ifadesine de yer verildi. 
 
Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın yürüttüğü ve kamuoyunda ‘yasadışı dinleme' olarak bilinen soruşturma kapsamında eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, eski İstihbarat Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin, Trabzon'a tayini çıkan Aytaç Akyol, 100. Yıl Polis Merkez Amirliği'nde Grup Amiri Komiser Fevzi Mert ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Hasan Serçe, Ahmet Şenal, Mehtap Avcu ve Ramazan Kasap ile emekli olan polis memuru Abdullah Karaca hakkında iddianame hazırlanmıştı. Başsavcı Vekili Ali Doğan tarafından, Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi S.K. ve Adana Cumhuriyet Savcısı Ş.U.'yu terör örgütü kapsamında yasadışı olarak dinledikleri iddiasıyla hazırlanan iddianame 21 Nisan'da mahkemeye gönderilmişti. 'İştirak halinde kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, suç uydurma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi' suçlarından her bir şüpheli için 47'şer yıl hapis istenen iddianame Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 
 
"HUKUK DEVLETİNE GÜVENİ DERİNDEN SARSTI"
41 sayfalık iddianamede Başsavcı Vekili Doğan, delillere başka yoldan ulaşılamasa da telefon dinlemelerinin kanun koyucu tarafından istenmediğini belirtti. Yasadışı dinlemelerin bazı kolluk görevlilerince yapılmasının hukuk devletine güveni derinden sarstığını da kaydetti.
 
"BAŞBAKANA SUİKAST ÖNLENDİ"
İddianamede polislerin savunmalarına da yer verildi. Aytaç Akyol ifadesinde, 2012 yılında, Adana İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirterek, bu dinlemeler sayesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast yapacağı iddia edilen Arzu Ö. isimli bir kadının yakalandığını söyledi. 
 
Hakkında dava açılan 9 polisten 6'sı tutuklanmış, itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem