Dink Suikastinde 2 Askere Dava

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaya Başbakan Tayyip Erdoğan'ın el koyduğu ortaya çıktı. İki jandarma hakkında görevi ihmalden dava açıldı.Dink cinayetinin Trabzon'un Pelitli beldesinde uluorta konuşulduğu, suikastın azmettiricisi olduğu ge

Dink Suikastinde 2 Askere Dava

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davaya Başbakan Tayyip Erdoğan'ın el koyduğu ortaya çıktı. İki jandarma hakkında görevi ihmalden dava açıldı.

Dink cinayetinin Trabzon'un Pelitli beldesinde uluorta konuşulduğu, suikastın azmettiricisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Erhan Tuncel'in de polis muhbiri olduğu ortaya çıkmıştı. Güvenlik güçlerinin cinayetin işlenmesi konusunda ihmalleri olduğu ileri sürülmüş ve Trabzon'da görevli polis ve jandarma yetkilileri hakkında soruşturma açılmıştı. İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz ile altı subay ve astsubay hakkındaki ön inceleme sonunda yalnızca uzman çavuş Veysel Ş. ile Başçavuş Okan Ş. hakkında inceleme yapılması istenmişti.

Dink cinayetiyle ilgili ihbarlar döneminde Trabzon Emniyet Müdürü olan ve şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapan Ramazan Akyürek, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay ve istihbarat müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı'nın da aralarında bulunduğu polisler hakkında hazırlanan raporda ise "Üzerlerine atılacak herhangi bir kusur yok" tespiti yer almıştı. Geçen hafta da Trabzon Valiliği bu rapora dayanarak polislerin yargılanmaması yönünde karar vermişti.

'Soruşturma iki boyutlu sürüyor'
Polisleri aklamakla suçlanan Trabzon Valisi Okutan, Radikal'in sorularını yanıtladı. Konuyla ilgili soruşturmanın iki boyutlu olduğunu belirten Okutan, şöyle devam etti:

"Birisi jandarma, diğeri Emniyetl'e ilgili. İçişleri Bakanlığı iki müfettiş görevlendirdi. Onların hazırladığı rapor var. Jandarmadan bazı arkadaşlarla ilgili de 'Bilgi olduğu halde işleme koymadıkları' iddiası vardı. Şimdi iki görevli arkadaş hakkında dava açıldı. Bu iki görevlinin yargılanması kararına jandarma itiraz etti. Ancak bu kabul edilmedi. Bölge İdare Mahkemesi de bu kararımıza onay verdi.

Ayrıca ailenin savcılığa şikâyeti üzerine müfettiş istedim. Raporda Emniyet'in idari görevine ilişkin eksiklik olmadığı saptaması yapılmıştı. Rapora uydum. Bu konuda iki kez müfettiş incelemesi yapılmıştır. Dosyanın kapatılması diye bir şey olamaz. Bir de bilinmeyen önemli bir şey var; Başbakanlık Teftiş Kurulu da konuyu inceliyor. Zannediyorum bizzat Başbakan konuyla ilgili. Kuruldan iki müfettiş geldi. Hem polisle, hem jandarmayla ve bizimle, adliyeyle kapsamlı görüşmeler yaptı, bütün dosyaları didik didik ediyor ve bu soruşturma da henüz bitmiş değil."



Radikal


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem