Dink için devlet teşekkür etti

Katledilen gazeteci Hrant Dink davasının tutuklu sanıklarından Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal cinayet sonrası devlet yetkililerinin kendisini arayarak “Hayırlı evlat yetiştirmişsin, tebrik ederiz” dediklerini aktardı.İFADE DEĞİŞTİRMEM İÇİN BASKI YAP

Dink için devlet teşekkür etti

Katledilen gazeteci Hrant Dink davasının tutuklu sanıklarından Yasin Hayal’in babası Bahattin Hayal cinayet sonrası devlet yetkililerinin kendisini arayarak “Hayırlı evlat yetiştirmişsin, tebrik ederiz” dediklerini aktardı.
İFADE DEĞİŞTİRMEM İÇİN BASKI YAPTILAR

Duruşma sonrası gazetecilere açıklama yapan baba Hayal, bu ifadeleri Trabzon’daki savcılara anlattığını ancak onlardan ifadesini değiştirmesi yönünde baskı gördüğünü iddia etti. İstanbul 14. Ağır Mahkemesi’nde, devam eden Hrant Dink davasının 21. duruşmasında Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz tutuklu sanık Yasin Hayal’in Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi’nden gelen sağlık raporunu okudu. Hayal’in cezai ehliyetinin tam olduğuna dair görüş verildiği kaydedildi.

Duruşma salonunda konuşmak istemesine rağmen mahkeme tarafından talebi reddedilen Yasin Hayal’ın babası Bahattin Hayal adliye koridorunda basın mensuplarına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
VATANA MİLLETE HAYIRLI EVLAT YETİŞTİRMİŞSİN

Star gazetesinin haberine göre, Dink cinayetinden sonra emniyette bir görüşme yaptığını, oğlunun önemli işler yaptığını, devlet için çalıştığını söylediklerini aktaran Hayal, bu ifadelerden rahatsız olan iki savcının kendisini ifadesini değiştirmeye zorladığını iddia etti. Hayal, “Bu savcılar eğer ifademi değiştirmezsem başıma kötü şeyler geleceğini söylediler” dedi. Bahattin Hayal, ismini vermediği bir devlet görevlisinin ise cinayetten sonra kendisini kutladığını, “Vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirmişsin” diye kendisini tebrik ettiğini belirtti.
ERMENİLERİN ATATÜRK'Ü

Trabzon Emniyeti Terörle Mücadelede görevli Yahya Öztürk’e ifade verirken de kendisine “Biz devlet ve milletimiz için çalışıyoruz. Yasin de bunlardan biridir. Devlete çalışanlardan. Yasin çok yakın bir zamanda çıkacaktır. Yasin gibilere bu devlete ihtiyacı var” dediğini anlattı. Hayal şöyle konuştu: “Aradan 5-6 ay geçti Ali Can savcı çağırdı beni ‘bu ifadeyi değiştiriyor musun’ dedi. ‘Hayır’ dedim. Beni tehdit etti. Yasin, Hrant Dink’i tanımaz Erhan bilgisayardan çıkartmış göstermiş. Ermeniler’in Atatürk’ü bu demiş.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem