Dink davasında sürpriz gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada karara yaklaşılırken sürpriz bir müdahillik talebi geldi.Yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada 5 yıldır devam eden davanın karara bağlanma ihtimali var

Dink davasında sürpriz  gelişme!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada karara yaklaşılırken sürpriz bir müdahillik talebi geldi.

Yarın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada 5 yıldır devam eden davanın karara bağlanma ihtimali var. Ancak bugün davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sürpriz bir başvuru gerçekleşti. 

KAYIP CEYLAN İLE İLGİLİ İHBAR MEKTUBU
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenciyken 1994 yılında kaybolan Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan, davaya müdahillik talebinde bulundu. Nedeni ise Ceylan ailesine ulaşan ihbar mektubu... 

OSMAN HAYAL’İN ARASINDA OLDUĞU GRUP ÖLDÜRDÜ İHBARI
Adıyaman Cezaevi’nde mahkum olduğunu belirten Erol A. adlı ihbarcı bir mektup gönderdi. Mektupta Tolga Baykal Ceylan’ın, Dink davasının sanıklarından Osman Hayal’in de aralarında bulunduğu bir grup tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Mektubunda belirttiği isimlerin Tolga Baykal Ceylan’ öldürdüğünü belirten ihbarcı Erol A., konuya ilişkin bildiklerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da yazarak gönderdiğini anlattı. 

KAYIP YAKINI MAHKEMEYE ‘MÜDAHİLLİK TALEBİNDE’ BULUNDU
Bu ihbar mektubunun ulaştığı kaybolan Tolga Baykal Ceylan’ın annesi Kadriye Ceylan soluğu mahkemede aldı. Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçesini sunan anne Ceylan, müdahillik talebinde bulundu. Dilekçesi ile birlikte ihbar mektubunu da mahkemeye sunan Ceylan, dilekçesinde “İhbar mektubunda huzurunuzda görülmekte olan Hrant Dink davası sanıklarından Osman Hayal tarafından işkenceye maruz kaldığı ve öldüğüne dair beyanlar vardır.

Bu nedenle konunun aydınlatılması ve mağduriyetimin giderilmesi için, suçtan zarar gören olarak davaya katılmam konusunda karar verilmesini istiyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem