Dink davasında kritik karar!

Hrant Dink cinayeti kapsamında hakkında soruşturma açılması talep edilen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkındaki

Dink davasında kritik karar!

Hrant Dink cinayeti kapsamında hakkında soruşturma açılması talep edilen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkındaki "kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar, Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırıldı.

VALİLİK İZİN VERMEYİNCE SAVCILIK "TAKİPSİZLİK" KARARI VERMİŞTİ

Dink cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı kamu görevlillerini de soruşturmaya dahil etmek istedi.

Bu kapsamda dönemin Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve altı polis ile hakkında, soruşturma izni verilmesi için İstanbul Valiliği'ne başvurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından atanan mülkiye müfettişinin izin verilmemesi yönünde kanaat bildirmesi üzerine, valilik soruşturma için istenilen izin talebini reddetti. Valiliğin iznini reddetmesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili takipsizlik kararı vermişti.

9 KAMU GÖREVLSİ HAKKINDAKİ TAKİPSİZİLİK KALDIRILDI

Dink ailesi avukatları bu karara itiraz etti. İtirazı Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme takipsizlik kararının kaldırılmasına hükmetti.

AİHM KARARINA GÖNDERME

Kararda, Dink'in ölümüne ilişkin AİHM kararında, kamu görevlileri hakkında etkin soruşturma yürütülmediğinin saptandığı ve 4. Yargı Paketi'ne göre de bu durumda yeniden soruşturma açılabileceği ifade edildi. Kararda, "Madde ve ihlal kararı içeriği birlikte değerlendirildiğinde; bağlayıcı olan ihlalin yerine getirilmesinin ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca doğrudan soruşturma yapılması ile mümkün olacağı anlaşılmaktadır. Aksinin kabulü halinde soruşturma bakımından kısır bir döngünün ortaya çıkacağı tartışmasızdır" ifadelerine yer verildi.

TAKİPSİZLİĞİ KALDIRILAN 9 İSİM

Haklarındaki takipsizlik kararı kaldırılan isimler şöyle; dönemin Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, İstanbul emniyetindeki görevliler Bülent Köksal, İbrahim Pala, İbrahim Şevki Eldivan, Volkan Altunbulak, Bahadır Tekin, Özcan Özkan.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler