Dink cinayetini soruşturan vali yardımcısı tutuklandı

FETÖ kapsamında görevden uzaklaştırılan ve hakkında Dink cinayetinde sorumluluğu olanları koruduğu iddiası bulunan vali yardımcısı tutuklandı.

Dink cinayetini soruşturan vali yardımcısı tutuklandı

Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında bir süre önce açığa alınarak görevinden uzaklaştırılan ve Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyesi olduğu dönemde Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu olanları koruduğu iddiasıyla hakkında soruşturma bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkılınç tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ordu Vali Yardımcılığı görevindeyken açığa alınan ve ardından firarda olan Mehmet Ali Özkılınç hakkında gözaltı kararı verildi. Ordu'daki evinde gözaltına alınan Özkılınç, emniyetteki sorgusunun ardından Ordu Adliyesi'ne sevk edildi. Özkılınç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Efirli Cezaevi'ne gönderildi.

Aynı soruşturma kapsamında daha önce de açığa alınan vali yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer ile Turgut Subaşı gözaltına alınmış, Varıcıer ile Subaşı çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

DİNK CİNAYETİNDE SORUMLULUĞU OLANLARI KORUMUŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, başsavcıvekili olduğu dönemde Mülkiye Başmüfettişi, hem de Devlet Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde 2 ayrı soruşturma yürüten Mehmet Ali Özkılıç hakkında Hrant Dink soruşturması kapsamında 'silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım ettiği' iddiasıyla iddianame düzenlemişti. Halen İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bulunan iddianamede Mehmet Ali Özkılıç hakkında özellikle istihbaratçı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde “kusurları bulunmadığı” şeklinde raporlar hazırlayarak, soruşturmanın seyrini değiştirdiği iddia edildi. Konuyla ilgili hazırlanan iddianamede, Mehmet Ali Özkılıç’ın Mülkiye Başmüfettişiyken düzenlediği raporlarda "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiği, kastının ise örgüt yöneticisi ve üyelerini korumaya yönelik olduğu" belirtildi.

İddianamede, Mehmet Ali Özkılıç’ın Mülkiye Başmüfettişi görevini sürdürdüğü sırada Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri ile ilgili hazırladığı 13 farklı raporda, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Hrant Dink’in Yasin Hayal tarafından her ne pahasına olursa olsun mutlak suretle öldürüleceğine’ ilişkin bilgiyi içeren 17 Şubat 2006 tarihli F3 buluşma ve F4 haber raporunu kasıtlı olarak kullanmadığına dikkat çekildi. Mehmet Ali Özkılıç’ın bu bilgiyi saklayarak dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Daire Başkanlığı C-Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’i koruduğu öne sürüldü.

ÖZ GEÇMİŞİNİ GİZLEDİ

Ordu Vali Yardımcılığı'na yaklaşık 8 ay önce atanan M. Ali Özkılınç’la ilgili ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Özkılınç, vali yardımcısı olarak görev yaptığı süre içerisinde Ordu Valiliği sitesinde bulunan isim kısmına öz geçmişinin yazılmasını istemedi. Özkılınç’ın öz geçmiş kısmı 8 ay boyunca boş dururken, diğer görev yapan veya açığa alınan vali yardımcılarının öz geçmiş bilgileri bulunabiliyor. 



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler