Dink cinayetinde sürpriz gizli tanık!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast düzenleyen Ogün Samast'ın, yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Mahkemesi'ne gönderdiği 5 sayfalık mektupla gizli tanık olan mahkumun ihbarının ayrıntıları netleştiEdinilen bilgiye göre, Tokat'ta tut

Dink cinayetinde sürpriz gizli tanık!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e suikast düzenleyen Ogün Samast'ın, yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Mahkemesi'ne gönderdiği 5 sayfalık mektupla gizli tanık olan mahkumun ihbarının ayrıntıları netleşti

Edinilen bilgiye göre, Tokat'ta tutuklu bulunan ve JİTEM'ci olduğunu belirten gizli tanık mektubunda cinayetin arkasındaki örgütsel yapılanmayı bildiğini ve Dink'in öldürülmesi davasında azmettirici olmakla suçlanan Erhan Tuncel'i çok iyi tanıdığını belirtiyor. Tuncel'le cinayet öncesi görüşmek için Trabzon'a gittiğini ve Dink'i öldürme planı yaptıklarını belirten gizli tanık daha sonra İstanbul'a geçtiklerini ifade ediyor.

Tuncel'in hem emniyet hem de jandarmanın haber elemanı olduğunu öne süren gizli tanık İstanbul'da Agos Gazetesi çevresinde keşif yaptıklarını ve Tuncel'in her iki tarafa da cinayetle ilgili bilgi verdikten sonra Trabzon'a döndüğünü söylüyor. Tuncel ile birlikte planladıkları cinayetin kendisinden habersiz bir zamanda gerçekleştirildiğini de belirten gizli tanık olay öncesi ve sonrasında rütbeli askerlerle yaptığı telefon görüşmelerinin detaylarını da anlatıyor.

Cezaevinde "Kasten adam öldürmek"ten tutuklu bulunduğunu da yazan gizli tanık, içinde bulunduğu örgütün talimatıyla suç işlediğini, kendisine birkaç yıl içinde çıkacağını ve yurtdışına götürüleceğini vadettiklerini ancak bunların yerine getirilmediğini belirterek bu sözler tutulmadığı için itirafçı olduğunu söylüyor. Gizli tanık mektubunda, "Sonumun Mustafa Duyar gibi olmasını istemiyorum. Can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum" diyor. Gizli tanık elinde iddialar olduğunu iddia ediyor.

Duyar, cezaevinde öldürülmüştü

Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'yi Sabancı Center'da öldürüp yurtdışına kaçan DHKP-C'li Mustafa Duyar, Aralık 1996'da Lazkiye'de yakalanmıştı. Cezaevinde Semra Polat ile evlenen Duyar 1999'da Afyon Cezaevi'nde çıkan isyanda Karagümrük çetesince tabancayla vurulmuştu.

'Jitem adına keşif yaptık'

Zirve Yayınevi katliamı davasının tanıklarından Erhan Özen de 2010 yılında Dink davası kapsamında benzer bilgiler vermişti. Özen, 2004'te Ergenekon sanığı Sevgi Erenerol'un talimatıyla Dink'i yabancılar mezarlığına götürdüklerini belirterek "Dink ile Erenerol yarım saat bir aracın içinde görüştü. Burada tehdit edildiğini biliyorum" demişti. JİTEM adına çalıştığını ileri süren Özen Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin'den aldığı talimatla 2005 yılında Agos Gazetesi önünde fotoğraflama çalışması yaptığını, fotoğrafları bir ekmek fabrikasında sakladığını anlatmıştı. Özen, Zirve Yayınevi Katliamı, Dink ve Üzeyir Garih cinayetlerinin perde arkasında aynı isimlerin bulunduğunu iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler