Dink cinayetinde 16. duruşma görülüyor

Dönemin Trabzon Emniyeti İstihbarat Müdürü Engin Dinç, Hırant Dink cinayeti davasında ilk kez ifade verdi.

Dink cinayetinde 16. duruşma görülüyor
İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu bulunan sanıklar Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek katıldı.

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Trabzon eski İstihbarat Müdürü Engin Dinç'in de aralarında bulunduğu 10  tutuksuz sanığın da yer aldığı duruşmaya, Ogün Samast ve Yasin Hayal hükümlü bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada tutuksuz sanık  İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'e diğer sanıkların avukatları soru soruyor, Dinç de cevap veriyor. İddianamede, İstihbarat Daire Başkanı Enginç Dinç'in  "İhmali Davranışla Kasten Adam Öldürme" ve "Görevi Kötüye Kullanmak" suçlarından  20 yıldan 26 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

ENGİN DİNÇ'E ÇAPRAZ SORGU

Hrant Dink cinayetine ilişkin görülen davanın bugünkü duruşması, ilk kez davaya katılan ve ifade veren İstihbarat Daire Başkanı sanık Engin Dinç'in çapraz sorgusuyla devam ediyor.   

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 2'si tutuklu 35 sanığın yargılandığı davada, Trabzon Emniyeti İstihbarat Müdürüyken, Hrant Dink cinayeti ile ilgili ilk istihbaratı veren kişi olan İstihbarat Daire Başkan'ı Engin Dinç'in dinlenmesine devam ediliyor.

İSTİHBARATTAKİ TÜM HARDDİSKLER TEK TEK İNCELENİYOR

Cinayetten önce Yasin Hayal fiziki olarak takip edilmişti ve bu takipler raporlaştırılmıştı. Ancak daha sonraki aşamalarda bu harddisklerin silindiği ortaya çıkmıştı.

Sorgusu sırasında İstihbarat Daire Başkanlığı arşivindeki tüm harddisklerin imajının alınması talimatını verdiğini söyleyen Dinç, "Tüm harddisklerin tek tek imajı alınıyor. Birşey varsa mutlaka çıkacaktır" dedi.

"DENEYİMLERİNİ SORGULARIM"

Bir avukatın, "Erhan Tuncel ile makamınızda görüşmenizin hata olduğunu düşünüyor musunuz? Burada yargılanan polisler bunun teamüllere aykırı olduğunu söylüyor" sorusu üzerine Dinç, "Bizim sorgulayıcı olmamızda nasıl bir beis var. Ben bunu söyleyen istihbaratçı arkadaşların deneyimlerini sorgularım" yanıtını verdi. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem