Dink Ailesinin avukatlarından ’iddianame’ başvurusu

Dink Ailesinin avukatları, kamu görevlileri hakkında düzenlenen iddianamenin iade kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle başsavcılığa dilekçe sundu. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında haz

Dink Ailesinin avukatlarından ’iddianame’ başvurusu

Dink Ailesinin avukatları, kamu görevlileri hakkında düzenlenen iddianamenin iade kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle başsavcılığa dilekçe sundu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında hazırlanan ek iddianame örgüt soruşturmasının tamamlanmaması ve Reşat Altay, Engin Dinç ve Ahmet İlhan Güler hakkında iddianame düzenlenmesine yeterli irtibat ve delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma savcılığına iade edilmişti.

Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, iddianame iade kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na 21 sayfalık dilekçe sundu.

Dilekçede, Anayasa Mahkemesinin Dink cinayetinde sorumluluğu olan tüm kamu görevlileri hakkında İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi ile Devlet Denetleme Kurulu raporundaki tespit ve değerlendirmeler dikkate alınarak soruşturma yapılması gerektiğine ilişkin kararından bahsedildi.

"İADE KARARI CİDDİ ŞEKİLDE HATALIDIR"

'İddianameyi iade" etme yetkisinin mahkemelere ait olduğu ve Başsavcılığın, soruşturma savcısı tarafından düzenlenen iddianameyi "iade" etme yetkisinin bulunmadığı anlatılan dilekçede, "Reşat Altay, Engin Dinç ve Ahmet İlhan Güler hakkında "Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi', "Resmi belgede sahtecilik', "Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek', "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım" suçlarından iddianame düzenlenmesini zorunlu kılan çok sayıda delil, belge ve ifade vardır. Bu nedenlerle iddianamenin "iadesi" kararı yasalara ve soruşturma dosyasındaki delil durumuna aykırı ve ciddi şekilde hatalı bir karardır" denildi.

"ALTAY, DİNÇ VE GÜLER'İN YER ALMADIĞI İDDİANAME TARAFSIZ OLMAYACAKTIR"

Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Osman Gülbel, Tamer Bülent Demirel, Faruk Sarı ve diğer şüpheliler hakkında iddianame düzenlenmesini gerektiren delil ve olguların mevcut olduğu belirtilen dilekçede, "R. Altay, E. Dinç ve A.İ. Güler hakkında da iddianame düzenlenmesini zorunlu kılan delil ve olgular bulunmaktadır. Hal böyle iken Altay, Dinç ve A.İ. Güler hakkında iddianame düzenlenmemesi iddianamenin tarafsızlığını ve meşruluğunu ciddi şekilde zedeleyecektir" ifadelerine yer verildi.

Avukat Bakırcıoğlu dilekçesinde, Savcı Gökalp Kökçü tarafından düzenlenen 20.10.2015 tarihli iddianamenin mevcut haliyle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem