Dilenciden Şaşırtan Savunma

DİLENCİLERE KARŞI OPERASYONGaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi atmosferinden yararlanarak kendilerine rant sağlamaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı. Zabıta ekipleri, halkın yoğun olduğu işlek cadde ve sokakla

Dilenciden Şaşırtan Savunma

DİLENCİLERE KARŞI OPERASYON

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının manevi atmosferinden yararlanarak kendilerine rant sağlamaya çalışan kişilere yönelik çalışma başlattı. Zabıta ekipleri, halkın yoğun olduğu işlek cadde ve sokaklarda kendilerini mağdur süsü vererek para toplayan dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

 

DİLENDİĞİ PARALARI SOMALİ'YE GÖNDERECEKMİŞ!

Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen operasyonda zabıta ekipleri cami ve çevrelerinde yakaladıkları dilencileri toplayarak minibüslerle Dilenci Toplama Merkezi'ne götürdü. Yakalanan dilenciler arasında bulunan 7 çocuk annesi, 51 yaşındaki Gülseren Öter söyledikleriyle zabıta ekiplerini bile şaşırttı. Toplayacağı paranın bir kısmını Somali'ye göndermek istediğini belirten Öter, "Elimde olsa Somali'deki fakirlere, çocuklara para gönderirdim. Eğer çok para toplasaydım ben de Somali'ye yardım yapardım. 20 TL kazansaydım, 10 TL'sini onlara gönderecektim. Allah onların yardımcısı olsun. Yine biz burada ekmek, aş bulup yiyoruz. Onlar bunu da bulamıyor" dedi.

 

Genellikle il dışından geldikleri belirlenen dilencilerin üzerinden bir miktar kağıt, çok miktarda da bozuk para çıktı. Dilencilerin topladıkları paralara el konuldu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem