Dikkat! Yaylacılara terör uyarısı!

"10 Kasım’dan sonra yaylalarda kimse kalmasın"

Dikkat! Yaylacılara terör uyarısı!
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği 2016 yılı birlik olağan kurul ve muhtarlar toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaş, yaklaşan sert kış koşulları ve terör faaliyetlerini göz önünde bulundurarak 10 Kasım’dan önce herkesin yaylalardan ayrılması ve evlerde yiyecek içecek bırakmamaları çağrısında bulundu. 

Çamlıhemşin Kaymakamlığı Salonunda düzenlenen toplantıya il encümenleri, kurum ve kuruluşların müdürleri ile muhtarlar katıldı. Toplantıda 2016 yılı birlik yönetim kurulu çalışma ve harcamaları, 2017 yılı birlik gelir-gider bütçesinin onaylanması ile muhtarların taleplerinin yanında, yaylaların sorunları ve yaylada kalma süresi konuşuldu.

"Yayla evlerinde gıda bırakmayın"
Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaş, yaklaşan sert kış koşulları ve terör faaliyetlerine dikkat çekerek, “Başta can güvenliği olmak üzere yaklaşan kış mevsimi için karla mücadelede iyi bir müdahale ekibine sahibiz. İlçemizdeki yaylalarda kalan vatandaşlarımızın yayladan merkeze inerken yaylasında yiyecek ve içecek türü olan malzemelerini bırakmamasını önemle belirtiyoruz. İlçemizin güvenliği ve Karadeniz'e sızmaya çalışan terör unsurlarına yaylalarımızın barınak yeri olmaması için bu tür önlemleri almak hepimizin görevidir" dedi.

"10 Kasım’dan sonra yaylalarda kimse kalmasın"
Kaymakam Gölbaş, 10 Kasım’dan sonra yaylalarda kimsenin kalmamasını da isteyerek, “İlçemize bağlı yaylalarda bulunan vatandaşlarımızın kış şartlarının yoğun olduğu bu aylarda yaylalarda kalmaması ve ilçe merkezlerine gelmesi hayati önem taşımaktadır. Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı bunu ifade etmek istiyorum. Kışın acil müdahaleyi gerektiğine durumlarda ki en önemli talep yaylalarda mahsur kalan vatandaşlarımız ve ailelerinden geliyor. Bu sorunları artık yaşamamak için 10 Kasım'dan sonra yaylalarda kimse kalmasın. Bu tarihten itibaren yaylada kalan vatandaşlarımızın sorumluluğunu alamıyoruz. Kalan olursa suç işlemiş olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler