Dikkat! Uçaklar 24 saat rötarlı!

Atatürk Havalimanında yaşanan sistem arızası nedeniyle uçuşlarda aksaklıklar meydana geldiAlınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndaki Havacılık Sabit Telekomünasyon Ağında (AFTN) meydana gelen bir arıza nedeniyle uçakların geliş ve gidişlerinde ikişer s

Dikkat! Uçaklar 24 saat rötarlı!

Atatürk Havalimanında yaşanan sistem arızası nedeniyle uçuşlarda aksaklıklar meydana geldi

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndaki Havacılık Sabit Telekomünasyon Ağında (AFTN) meydana gelen bir arıza nedeniyle uçakların geliş ve gidişlerinde ikişer saate varan gecikmelerle rötar yaşandı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, AFTN sisteminin, mesajların alınıp verildiği bilgisayarların bağlı bulunduğu sistem olduğununu belirterek, bu sistemin devre dışı kalması nedeniyle mesajların manuel olarak geçildiğini kaydetti. Sistemin manuele geçmesi nedeniyle gecikmelerin doğal olduğununu belirten yetkililer, arızanın giderilmesi için çalışmaların rötarın 24 saati bulması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem