Dikkat! Gaz kesintisi kapıda

Rusya'dan, Batı Hattı'ndan alınan Trakya ve İstanbul'u besleyen doğalgaz akışı, dün akşam saatlerinde bir anda ciddi biçimde düştü.Edinilen bilgilere göre, Ukrayna'nın Batı Hattı'ndan gaz 'aşırması' nedeniyle günlük akış, 40-41 milyon metreküp düzeyinden

Dikkat! Gaz kesintisi kapıda

Rusya'dan, Batı Hattı'ndan alınan Trakya ve İstanbul'u besleyen doğalgaz akışı, dün akşam saatlerinde bir anda ciddi biçimde düştü.

Edinilen bilgilere göre, Ukrayna'nın Batı Hattı'ndan gaz 'aşırması' nedeniyle günlük akış, 40-41 milyon metreküp düzeyinden 27-28 milyon metreküpe kadar geriledi.

Enerji Bakanlığı, Türkiye'de gaz tüketiminin zirve yaptığı bir dönemde gelişen olağanüstü durum üzerine alarma geçti.

Bir yandan Rusya nezdinde akışın neden azaldığı araştırılırken, diğer yandan da doğalgazda arz-talep dengesini sağlamak için kesinti-kısıntı programı uygulamaya konuldu.

İlk aşamada kamu ve özel sektöre ait santraller, doğalgazdan ikincil yakıt olan fuel-oil'e geçiş yaptı. Bazı doğalgaz santrallerinde üretim kısıldı. Gelişmelere göre başta demir-çelik olmak üzere sanayinin de gaz akışında kesinti gündeme gelebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler