Dikkat dikkat! Bunu yapan Polis

Adana Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, bu kez yaşanmış olaylardan esinlenerek senaryolaştırdığı 'kontör dolandırıcılığı' filmi hazırladı.Telefonu açan vatandaşa kendini emniyet istihbarat şubesinde amir olarak tanıtan ahizenin diğer tarafındaki d

Dikkat dikkat! Bunu yapan Polis

Adana Toplum Destekli Polislik Bürosu ekipleri, bu kez yaşanmış olaylardan esinlenerek senaryolaştırdığı 'kontör dolandırıcılığı' filmi hazırladı.

Telefonu açan vatandaşa kendini emniyet istihbarat şubesinde amir olarak tanıtan ahizenin diğer tarafındaki dolandırıcı, kullandığı hattın terör örgütü mensuplarıyla görüşme yaptığını ve hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek konuya giriyor. Polisin hem oynadığı hem de çekimlerini yaptığı klipte, dolandırıcıların kendine nasıl polis süsü verdiği görüntülere yansıtılırken en ince ayrıntıya ve çekim açılarına kadar dikkat edildi. Gerçeği aratmayan dolandırıcılık klibinde, sahte polis ile vatandaş konuşurken fondaki telsiz sesinin de kaynağının anlaşılması için teyp kaydı gösteriliyor. Dolandırıcıların kullandığı yöntemde hiçbir ayrıntıyı unutmayan TDP polisleri, gerçek tiyatrocuları aratmayacak kadar başarılı bir oyun sergileyerek kontör dolandırıcılığı yöntemini gözler önüne seriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler