DHKP/C’li terörist polis kıyafetiyle adliyede yakalandı

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve silahlı saldırı hazırlığında olduğu illeri sürülen DHKP/C'li bir terörist, Gebze'de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Polis kıyafetli teröristin bir kırtasiyeye girerken güvenli

DHKP/C’li terörist polis kıyafetiyle adliyede yakalandı

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde polis kıyafeti giyerek keşif yapan ve silahlı saldırı hazırlığında olduğu illeri sürülen DHKP/C'li bir terörist, Gebze'de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Polis kıyafetli teröristin bir kırtasiyeye girerken güvenlik kameralarına da yakalandığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin emniyet ya da adliye birimlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Anadolu Adliyesi'ndeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, 16 Eylül'de polis kıyafeti giymiş bir kişinin adliyeye girdiğini ve belirli bir süre içeride keşif yapmasının ardından binadan çıkarak taksiyle bölgeden uzaklaştığını belirledi.

Taksinin gidiş güzergahındaki MOBESE görüntülerini inceleyen TEM ekipleri, şüpheli şahsın sol terör örgütü DHKP/C'den kaydı bulunan Cemil K. olduğunu tespit etti. Konuyla ilgili incelemelerini derinleştiren polis ekipleri, şüpheli kişinin Gebze'de bir evde saklandığını belirledi. Ekipler, 18 Eylül'de önceden belirlenen adrese düzenledikleri baskında zanlıyı gözaltına aldı. Evde yapılan aramada polis kıyafeti, sahte polis kimliği ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Şüphelinin Anadolu Adliyesi'nde silahsız şekilde polis kıyafeti giyerek keşif yaptığı ve ileri tarihlerde yapacağı eylemin hazırlığı içerisinde olduğu öne sürüldü.

Vatan Caddesi yerleşkesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan Cemil K.'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Öte yandan teröristin polis kıyafetiyle birlikte bir kırtasiyeye girerken güvenlik kameralarına yakalandığı tespit edildi. Görüntülerde kırtasiyedeki kasiyer ile konuşurken görülen teröristin tedirgin davranışlar sergilediği ve sürekli çevresini izlediği gözlendi. Görüntüler, şüphelinin kamera açısından çıkmasıyla son buluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler