DHKP-C’’nin yöneticisi eylem hazırlığında yakalandı

İstanbul Eyüp'te düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin merkezi komitedeki 4 yöneticisinden biri olan Süleyman Matur eylem hazırlığındayken yakalandı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmal

DHKP-C’’nin yöneticisi eylem hazırlığında yakalandı

İstanbul Eyüp'te düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C'nin merkezi komitedeki 4 yöneticisinden biri olan Süleyman Matur eylem hazırlığındayken yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan istihbarat çalışmaları doğrultusunda terör örgütü DHKP-C'nin kurucu elebaşı Dursun Karataş'ın ölümünden sonra oluşturulan ilk merkezi komitedeki 4 yöneticiden biri olan Süleyman Matur'un sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından örgütün İstanbul ve silahlı kanat sorumlusu Süleyman Matur'un yeri belirlendi. Harekete geçen ekipler, bu sabah Eyüp'te bir adrese düzenledikleri operasyonla Matur'u gözaltına aldı. Şüphelinin sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürüldü.

SAVCI KİRAZ'IN KATİLİYLE YUNANİSTAN'A KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Terör örgütü DHKP-C'nin kurucularından Dursun Karataş'ın ölmesinin ardından örgütte bir süre yaşanan lider boşluğunu Kamile Kayır, Süleyman Matur, Musa Asoğlu ve Hüseyin Feyzi Tekin'den oluşan merkezi komite doldurmuştu. Örgütün daha sonra İstanbul ve silahlı kanat sorumluluğu görevine getirilen Matur'un 8 Aralık 2012'de Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Bahtiyar Doğruyol ile birlikte DHKP- C'nin Yunanistan'daki kampına kaçmaya çalışırken Edirne'de yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler