Devletteki memur sayısı azaltılacak

Ak Parti, yeni anayasada memur kavramı yerine “kamu görevlileri” şeklinde bir ifade kullanmayı planlarken, devletteki kadrolu memur sayısını azaltacak düzenlemelerin önünü açmayı hedefliyor.Mevcut anayasa yer alan, "kamu hizmetinin gerektirdiği asli ve sü

Devletteki memur sayısı azaltılacak

Ak Parti, yeni anayasada memur kavramı yerine “kamu görevlileri” şeklinde bir ifade kullanmayı planlarken, devletteki kadrolu memur sayısını azaltacak düzenlemelerin önünü açmayı hedefliyor.

Mevcut anayasa yer alan, "kamu hizmetinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle yürütülür" ifadesindeki memurlar ifadesi çıkarılarak sadece "kamu görevlileri" ifadesi bırakılacak.
 
Böylece belli kurumlardaki memur çalıştırılması zorunluluğu ortadan kaldırılmış olacak. Kamu kurum ve kuruluşları memur alımı yerine daha çok sözleşmeli personele yönelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem