Devletin zirvesi büyük tehlike atlattı!

10 kişilik canlı bomba listesinde aranan DHKP-C\'li terörist Ferit Mutlu eylem gerçekleştiremeden Buca'da yakalandı.Bugün Gazetesi'nin haberine göre Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül ve Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n'­ın ilk gü­nün­de ko­nuş­ma yap­t

Devletin zirvesi büyük tehlike atlattı!

10 kişilik canlı bomba listesinde aranan DHKP-C\'li terörist Ferit Mutlu eylem gerçekleştiremeden Buca'da yakalandı.
Bugün Gazetesi'nin haberine göre Cum­hur­baş­ka­nı Ab­dul­lah Gül ve Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n'­ın ilk gü­nün­de ko­nuş­ma yap­tı­ğı 5. İz­mir İk­ti­sat Kon­gre­si ön­ce­sin­de gü­ven­lik açı­sın­dan önem­li bir ge­liş­me ya­şan­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Can­lı bom­ba şüp­he­siy­le ara­nan te­rör ör­gü­tü DHKP-C üye­si 10 ki­şi­den bi­ri­nin kon­gre­den 3 gün ön­ce İz­mi­r'­de ya­ka­lan­dı­ğı öğ­re­nil­di.

Yu­na­nis­ta­n'­ın Lav­ri­on Kam­pı­'n­da eği­ti­le­rek si­lah­lı ve bom­ba­lı ey­lem dü­zen­le­mek üze­re Tür­ki­ye­'ye ya­sal ol­ma­yan yol­lar­dan gi­ri­şi sağ­la­nan DHKP-C'­li Fe­rit Mut­lu, dev­le­tin zir­ve­si­ni ağır­la­yan kon­gre­nin he­men ön­ce­sin­de ya­ka­yı ele ver­di.

BİRİMLER UYARILMIŞTI

Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü (EGM) geç­ti­ği­miz yıl ey­lül ayın­da, İs­tan­bul Sul­tan­ga­zi­'de­ki 75. Yıl Po­lis Mer­ke­zi­'ne yö­ne­lik can­lı bom­ba sal­dı­rı­sı­nın ar­dın­dan tüm po­lis bi­rim­le­ri­ne bir ya­zı gön­der­di.

Ya­zı­da, DHKP-C'­nin ey­lem için Lav­ri­on Kam­pı­'n­da eği­tim fa­ali­yet­le­ri­ni ar­tır­dı­ğı ve özel eği­tim­li te­rö­rist­le­rin Tür­ki­ye­'ye gön­de­ril­di­ği bil­gi­si yer al­dı. Eği­ti­le­rek si­lah­lı ve bom­ba­lı ey­lem dü­zen­le­ye­bi­le­cek hat­ta can­lı bom­ba ola­rak kul­la­nı­la­bi­le­cek 10 te­rö­ris­tin kim­lik bil­gi­le­ri ve fo­toğ­raf­la­rı­nın da ek­len­di­ği ya­zı­da, em­ni­ye­tin tüm bi­rim­le­ri­nin alarm du­ru­mu­na geç­me­si is­ten­di.

5 NUMARAYA BASKIN

İz­mi­r'­de ya­ka­la­nan Mut­lu­'nun ara­nan­lar lis­te­sin­de 5 nu­ma­ra­da yer al­dı­ğı gö­rül­dü. Te­rör ör­gü­tü­ne üye ol­mak ve bom­ba­lı sal­dı­rı­la­ra ka­tıl­mak gi­bi suç­lar­dan hak­kın­da ke­sin­leş­miş 7,5 yıl ha­pis ce­za­sı olan ve ben­zer 5 ay­rı suç­tan ara­nan te­rö­ris­tin İz­mi­r'­de bu­lun­du­ğu bil­gi­si­ni alan Te­rör­le Mü­ca­de­le ve İs­tih­ba­rat Şu­be Mü­dür­lü­ğü ekip­le­ri, ope­ras­yon için düğ­me­ye bas­tı.

Mutlu, geç­ti­ği­miz pa­zar gü­nü sa­ba­ha kar­şı Bu­ca'da bir ev­de ya­ka­lan­dı. Ev­de bu­lu­nan çok sa­yı­da ör­güt­sel do­kü­ma­na da el ko­nul­du. Her­han­gi bir ey­lem için­de olup ol­ma­dı­ğıyla il­gi­li bil­gi ve­ril­me­yen Mut­lu­'nun Yu­na­nista­n'­a kaç­mak üze­re ha­zır­lık yap­tı­ğı belirtildi. Mut­lu, Kı­rık­lar F Ti­pi Ce­za­evi'­ne gön­de­ril­di.

İşte canlı bomba listesi

1- Hasan Selim Gönen (Ölü olarak ele geçirildi)
2- Sultan Işıklı (Yaralı olarak yakalandı)
3- Burcu Sönmez
4- Elif Kaya
5- Ferit Mutlu (İzmir'de yakalandı)
6- Sevgi Dalyan
7- Seval Arıcı
8- Harika Kızılkaya
9- Şafak Yayla
10- Bulut Yayla

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler