Devleti dize getiren karar...

Anayasa Mahkemesi, Van'daki depremde 24 kişiye mezar olan Bayram Oteli için önemli bir karar aldı. Otelde hayatını kaybeden eski Emniyet Müdürü Selman Kerimoğlu'nun eşi ve çocuklarına 20 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Bu karar otelde ölen 23

Devleti dize getiren karar...

Anayasa Mahkemesi, Van'daki depremde 24 kişiye mezar olan Bayram Oteli için önemli bir karar aldı. Otelde hayatını kaybeden eski Emniyet Müdürü Selman Kerimoğlu'nun eşi ve çocuklarına 20 bin lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Bu karar otelde ölen 23 kişinin aileleri için ve "Devlet yetkililerinin ihmali nedeniyle açılacak ölüm" davalarında da örnek teşkil edecek.

Van'da 23 Ekim 2011 günü yaşanan ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan depremin ardından, hasar görmesine rağmen Bayram Oteli faaliyetine devam etti. 9 Kasım 2011 günü yaşanan ikinci depremde Bayram Otel de çöktü ve 24 kişi hayatını kaybetti.

Olayda eşi Selman Kerimoğlu'nu kaybeden Serpil Kerimoğlu ile üç çocuğu, hasarlı Bayram Otelini kapatmayarak 24 kişinin ölümüne yol açtıkları iddiasıyla Van Valisi, Van Belediye Başkanlığı, Afet Acil Durum Yönetimi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunu işleme koymadı. Danıştay'a yapılan itiraz da sonuçsuz kaldı. Aile, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptı. Mahkeme, Anayasa'nın "Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir" hükmünü taşıyan 17. maddesinin ihlal edildiğini ve aileye 20 bin lira tazminat ödenmesini kararlaştırdı.

Selman Kerimoğlu, Antalya Serik'de İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaparken istifa etmiş ve Van Ferit Melen Havalimanı Müdürü olmuştu. Bayram Otelde kalan Kerimoğlu, 9 Kasım 2011'de ikinci depreme yakalanarak hayatını kaybetmişti. Otel sahibi Tevfik Bayram yargılanarak, 11 yıla hapis cezasına mahkum edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler