Devlet büyüklerine hakaret eden yandı!

 nternette yazışan çok sayıda kişi, sanki bir arkadaşıyla sohbet ediyor şeklinde yazışmakta ve kullandığı kelimelere dikkat etmiyor. Kullanıcılar, hem facebook hem forumlar hem de diğer sosyal mecralarda devlet büyüklerine ağır hakaret ettiklerinin farkın

Devlet büyüklerine hakaret eden yandı!

 

nternette yazışan çok sayıda kişi, sanki bir arkadaşıyla sohbet ediyor şeklinde yazışmakta ve kullandığı kelimelere dikkat etmiyor.
 
Kullanıcılar, hem facebook hem forumlar hem de diğer sosyal mecralarda devlet büyüklerine ağır hakaret ettiklerinin farkında dahi değil.
 
Devlet büyüklerine hakaret halinde, yazışmayı yapan gençler hakkında Cumhuriyet Savcılığınca Türk Ceza Kanunu hükümleri uyarınca hapis istemiyle dava açılıyor.
Bu davalar, daha sonra gençlerin tüm hayatlarını etkileyecek sonuçlar doğurabiliyor. Örneğin hapis cezası alınması halinde daha sonra kamu görevlisi olunması zorlaşıyor.
Bu nedenle tüm vatandaşların, internet üzerinden yazışırken, bu yazışmanın orada yıllar boyunca kalacağını ve bir nevi basın açıklaması olduğunun farkında olması gerekiyor.
 
Bugün bir gazeteye açıklama yapan Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, gençleri ve aileleri bu noktada uyardı. Başbakanın şikayetçi olmamasına rağmen, Cumhuriyet Savcılarının Türk Ceza Kanununda yer alan hükümler uyarınca re'sen işlem tesis etmek zorunda olduklarına dikkat çekti.
Özkaya şöyle dedi:
 
"Özellikle gençleri ve ailelerini bir konuda uyarmak istiyorum. İnternet medyasını, sosyal medyayı gençlerimiz öyle bir kullanıyor ki, sanki karşısında arkadaşıyla sohbet ediyor ve bunu da başkası görmüyor. Oradan başbakana da, bakanlara da hakaretler ediyorlar. Oysa ki sosyal medya kamuya açık bir alanlardır. Kanuna göre, kamu görevlilerine karşı işlenen suçlar, şikayete bağlı olmaksızın işleme tabidirler. Sayın Başbakanımız şikayetçi olmadığ, halde bir çok gence dava açılıyor, bir çoğu da yargılanıp mahkum oluyor. Bu durumdaki gençler, aileleri ve kamuoyu da sanıyor ki Başbakan şikayetçi oldu. Yok öyle birşey. Özellikle gençlerin bunu bilmelerinde, kendi gelecekleri açısından fayda görüyoruz."
 
YAZARLARIN ÜSLUBU DA DEĞİŞTİ
Özkaya ayrıca, basına açtıkları davaların etkili olduğunu anlatırken, 'Artık yazarlar ve yorumcular eleştiri sınırını dozunda tutuyorlar' dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler