Devlet 'bıyık' boyunu da ayarladı!

Gümrük memurlarının kılık kıyafetleri yeniden belirlendi. Erkek memurlar her gün sakal tıraşı olacak. Bıyığı üst dudağı, favorisi kulak hizasını geçemeyecek. Kadın gümrükçüler ise küpe, yüzük, kolye, bilezik takamayacak, ten rengi dışında çorap giyemeyece

Devlet 'bıyık' boyunu da ayarladı!

Gümrük memurlarının kılık kıyafetleri yeniden belirlendi. Erkek memurlar her gün sakal tıraşı olacak. Bıyığı üst dudağı, favorisi kulak hizasını geçemeyecek. Kadın gümrükçüler ise küpe, yüzük, kolye, bilezik takamayacak, ten rengi dışında çorap giyemeyecek.

Gümrüklerde görev yapan memurların kıyafetleri yeniden belirlendi. Erkek memurlara sakal yasağı devam ederken ‘’Her gün tıraş zorunluluğu’’ da getirildi. Kadın gümrükçüler ise görev başında küpe, yüzük, kolye bilezik ve benzeri aksesuar takamayacak. Kadın memur, dikkat çekici biçimde makyaj yapamayacak ve ten rengi dışında çorap da giyemeyecek. Erkek gümrükçüler de kolye, künye, madalyon gibi aksesuar takamayacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni kıyafet yönetmeliğine göre siyah ve lacivert renkli üniformaları şekli de belirlendi.  Resmi kıyafet ile şeref ve itibarı zedeleyici yerlere girilemeyecek. Kıyafetlerde, sökük, yırtık ve yama olmayacak.

BIYIK BOYU DA BELİRLENDİ
Resmi elbise ile görev yapan personelin, her türlü biçimde sakal bırakması da yasaklar arasında bulunuyor. Kulak ortasından aşağıda favori de bırakılamayacak. Saçlar temiz, bakımlı ve taranmış, kulağı kapatmayacak biçimde ve enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilecek.

Erkek memurlarda bıyık uzunluğu ise üst dudak boyunu geçemeyecek, yanlar üst dudak hizasında olacak, alt uçları dudak hizasında kesilecek. Resmi amblem, sembol ile işaret ve kokartlar sökülerek, kıyafetlerin sivil kıyafete dönüştürülerek kullanılması, resmi pantolonun sivil gömlek ve kazak gibi kıyafetlerle birlikte giyilmesi veya resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardösü giyilmesi de yasaklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler