Dev proje bugün açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün açılışı bugün saat 16'da gerçekleşecek.

Dev proje bugün açılıyor
İstanbul Boğazı'na inşa edilen ve "dünyanın en geniş köprüsü" olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Kuzey Çevre Yolu açılış töreni bugün gerçekleşecek. 

Yapımına 2013'te başlanan  ve toplam uzunluğu 2 bin 164, genişliği 59, kule yüksekliği 322 metre olan, birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprünün açılış törenine yurt dışından pek çok devlet adamı da katılacak. 

DÜNYA LİDERLERİ DE KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın da iştirak edeceği açılış töreninde, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin yanı sıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanları da hazır bulunacak. 

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törene iştirak edecek Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov ve Bosna-Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı İzetbegoviç ile ayrıca ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler