Dev operasyonda neler yaşandı?

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, terör örgütü PKK mensuplarının açtığı çukurları kapatmak ve barikatları kaldırmak için başlatılan operasyonlar sürerken ilçede sokağa çıkma yasağı 57’nci gününe girdi. Son aşamaya geldiği belirtilen operasyonlarda önceki gün sa

Dev operasyonda neler yaşandı?
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, terör örgütü PKK mensuplarının açtığı çukurları kapatmak ve barikatları kaldırmak için başlatılan operasyonlar sürerken ilçede sokağa çıkma yasağı 57’nci gününe girdi. Son aşamaya geldiği belirtilen operasyonlarda önceki gün saat 17.00 sıralarında Cudi Mahallesi’nde başlayan şiddetli çatışmalar gece yarısı da devam etti.
 
‘23 NUMARA’YA OPERASYON İDDİASI
 
İçerisinde yaralı olduğu ileri sürülen Bostancı Sokak 23 numaraya ve buraya tünellerle bağlı 5 binaya yönelik operasyon düzenlendiği ileri sürüldü. Genelkurmay Başkanlığı ve Şırnak Valiliği ilçede devam eden güvenlik operasyonunda PKK’lı 10 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.
 
AMBULANSLAR YAKLAŞAMADI
 
Cizre Devlet Hastanesi’ne önceki gece bölgeden 7 cenaze götürüldü. Belediyeye ait 2 cenaze aracı dün sabah Cudi Mahallesi’ne gönderildi ancak bölgeye giden ambulansların çatışmalar nedeniyle binaya yaklaşamadığı bildirildi.
Çukur ve barikatların bulunmadığı Şah, Kale, Dicle, Dağkapı ve Alibey mahallelerinde oturanların da 3 gündür kapalı olan fırın ve marketler nedeniyle sıkıntı çektikleri ifade edildi. Cizre’de 14 Aralık 2015 tarihinden bu yana devam eden “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonunun bir iki gün içerisinde bitebileceği belirtildi.
 
CİZRE’DE ÖLDÜRÜLEN PKK’LI SAYISI: 574
 
Genelkurmay, Cizre’deki 10 teröristin yanı sıra Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Açıklamada Cizre’de operasyonların başladığı günden bu yana öldürülen PKK’lı sayısının 574’e, Sur’da ise 175’e ulaştığı kaydedildi. İki ilçede etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısıysa 749’u buldu. Cizre’de yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimat ele geçirilirken, 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi.
 
SİLOPİ’DE OKUL ZİLİ ÇALDI
 
Cizre ve Sur’da terör nedeniyle öğrenciler 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine başlayamadı. Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde ise yaklaşık 2 aydır okullarına gidemeyen öğrenciler yeni yarı yılda okullarına kavuştu. Ancak, göç ve güvenlik nedeniyle sıralar dolmadı. 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ilçede, yaklaşık 10 bin öğrencinin okula gittiği belirtildi. Şırnak’ın İdil İlçesi’nde, cep telefonu mesajıyla yapılan seminer çağrısının ardından öğretmenlerin ayrılması nedeniyle 25 bin öğrencinin sınıfları boş kaldı. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem