Dev alışveriş merkezi kül oldu!

Körfez Mahallesi'nde kentin en büyük alışveriş merkezlerinden olan ''NCITY''de saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını fark eden alışveriş merkezindeki güvenlik görevlileri itfaiyeye haber verdi.Yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Baş

Dev alışveriş merkezi kül oldu!

Körfez Mahallesi'nde kentin en büyük alışveriş merkezlerinden olan ''NCITY''de saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını fark eden alışveriş merkezindeki güvenlik görevlileri itfaiyeye haber verdi.

Yangına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 30 itfaiye ekibi müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı.

Yangında alışveriş merkezinde bulunan yaklaşık 90 iş yerinde büyük çapta maddi hasar oluştu.

Olay yerine gelerek yetkililerden söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığının tahmin edildiğini söyledi.

CAN KAYBI YOK

Alışveriş merkezinde yaklaşık 90 civarında iş yeri olduğuna dikkati çeken Topaca, şöyle devam etti:

''Bu iş yerlerinde hasarlar meydan geldi, bir kısım yerler yandı. Aşağıda olanlar da ise duman ve isin verdiği zararlar oluştu. Can kaybının olmaması sevindirici. İlk çıkış noktası bir mağazamızdı. Yangın kokusu, duman kokusu alınmasından sonra itfaiyeye haber veriliyor. Bir gecikme herhangi bir ihmal söz konusu değil. Haber verildiği andan itibaren hemen çok seri bir şekilde müdahale edilmiş. Müdahalede bir sıkıntı yok. Tam olarak yangın söndürüldükten sonra bir soruşturma, inceleme yapılacak.'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise yangının kontrol altına alındığını belirterek, ''Can kaybı olmaması sevindirici'' dedi.

D-100 karayolunun kenarında bulunan alışveriş merkezi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında yaklaşık 30 metrelik yol geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler