Dershaneler için tarih verildi

Dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili çalışmaya son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bir iki eksiğimiz var. Bir hafta içinde tamamlanmış olur" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili çalışmasına son ş

Dershaneler için tarih verildi
Dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili çalışmaya son şekli verildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Bir iki eksiğimiz var. Bir hafta içinde tamamlanmış olur" dedi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili çalışmasına son şeklini verdi.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu'nu 13 Ocak Pazartesi günü bilgilendirdikten sonra tasarı TBMM'ye gönderilecek. Dershanelerin dönüşümü ile ilgili düzenleme gelecek hafta TBMM gündemine gelecek.
 
Avcı, dershanelerin dönüştürülmesi konusunda, "Bir iki tane eksiğimiz kaldı. Seçenekleri olabildiğince çoğaltmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla sahada yapılan araştırmalarda hangi dershane fiziki alt yapı olarak hangi kuruma dönüşebilir ile ilgili olarak hem kendi önerileri var hem de bizim tespitlerimiz var. Bunları paylaşıyoruz. Bir hafta içerisinde tamamlamış oluruz" dedi.
 
Bakan Avcı, çalışmanın TBMM'ye gelmeden önce TÜSİAD, TOBB ve eğitim sendikaları başta olmak üzere tüm ilgili sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınmasını istedi.
 
STK ve eğitim sendikaları dershanelere ilişkin görüşlerini rapor halinde önceki gün MEB'e teslim etti. Hafta sonu dershane mesaisi yapan Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili bakanlıklardan verilecek teşvik, alınacak kadrolar, dershane binalarının değerlendirilmesi gibi birçok konuya son şeklini verdi. Bakan Nabi Avcı, Başbakan Tayyip Erdoğan'a taslağın son durumu hakkında bilgi verdikten sonra tasarı 13 Ocak 2014'te gerçekleşecek
 
Bakanlar Kurulu'nda imzaya sunularak TBMM'ye gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler