Dershane düzenlemesi yasalaştı

Dershaneler ile ilgili çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda 22 ret oyuna karşılık, 226 kabul oyuyla kabul edildi. Düzenlemeye göre, dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak.Genel Kurul’da kabul edilen yasa tasarısına gör

Dershane düzenlemesi yasalaştı

Dershaneler ile ilgili çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda 22 ret oyuna karşılık, 226 kabul oyuyla kabul edildi. Düzenlemeye göre, dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak.

Genel Kurul’da kabul edilen yasa tasarısına göre; Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda ‘dershane’ tanımı çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla, orta veya yüksek öğretime giriş sınavları için kurs açılmasının önü kesildi. Öğrenci ETÜT eğitim merkezleri, 12 yaş ve altındaki öğrencilere yönelik olarak faaliyet gösterebilecek. Eğitim ve öğretim sunmak amacıyla yürütülen bütün faaliyetler, Milli Eğitim Bakanlığının izin ve denetimine tabi olacak. Bu faaliyetleri yürütenler, düzenlemede öngörülen kurallara uymaya yükümlü olacak.

Yeni kanunun yürürlüğe girdiği tarihte faal olan dershaneler ve kanunla yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüşümü tamamlamayan etüt eğitim merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 2015’e kadar devam edebilecek. 1 Eylül 2015 tarihine kadar başvuru yapanlar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek esaslara göre uygun görülmeleri halinde öğretim kurumlarının dönüşüm programına alınacak.

Dershaneler ve etüt eğitim merkezlerinde çalışma süreleri 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle en az 6 sene olan eğitim personelleri, sigorta primi ödenmiş olmak şartıyla, KPSS’ye girme şartı aranmaksızın, Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınavlarda başarılı olmak şartıyla memur kadrolarına atanabilecek.

Yeni kanuna göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri, düzenlemenin yayımlanma tarihinde sona erecek.

Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür kadrolarında bulunanlar Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacak. Milli Eğitim Başdenetçisi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni kadrolarında bulunanlar Maarif Müfettişi kadrolarına, Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarında bulunanlar ise Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler