Depremzedeler bunları istiyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri açıkladı.Öncelikli ihtiyaçların çadır, konteynır, battaniye, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda malzemeleri,

Depremzedeler bunları istiyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri açıkladı.

Öncelikli ihtiyaçların çadır, konteynır, battaniye, uyku tulumu, çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda malzemeleri, katalitik soba (tüpü ile birlikte), temizlik malzemeleri, ve su olduğu belirtildi

Açıklamada şöyle denildi, "Başkanlığımıza ve Van Valiliğine; valilikler, kurumlar, STK’lar ve vatandaşlarımızdan yoğun bir şekilde yardım yapma talepleri gelmektedir. Toplanan yardımları gönderecek valilikler, kurumlar, STK’lar ve vatandaşlarımızın, yardımları göndermeden önce Van Valiliği ile koordine sağlamaları, yardımların sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayacaktır. Yardımlarda, aşağıdaki listede yer alan malzemelere öncelik verilmesi uygun olacaktır.

Öncelikli İhtiyaç Listesi ;
· Çadır, konteynır
· Battaniye, uyku tulumu
· Çabuk bozulmayacak ve stok imkanı bulunan gıda malzemeleri
· Katalitik soba (tüpü ile birlikte)
· Temizlik malzemeleri,
· Su"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem