Depremde 155 çocuk yetim kaldı

155 yetim çocuktan 2’si ise hem anne hem de babasını kaybederek öksüz oldu. Yetim ve öksüzlerin tespiti çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yetim ve öksüz sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından o

Depremde 155 çocuk yetim kaldı

155 yetim çocuktan 2’si ise hem anne hem de babasını kaybederek öksüz oldu. Yetim ve öksüzlerin tespiti çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yetim ve öksüz sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, Van merkez ve Erçiş ilçesinde şu ana kadar 155 yetim çocuk tespit etti. Müdürlük, yetim kalan çocuklara sahip çıktı. Tespit edilen yetim çocuklar annesi veya babasının koruması altında kalıyor. Devlet bu çocukların bakımı için geride kalan ailelere maddi destek sağlayacak.

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, yetim çocukların tespiti için kurulan komisyonların Van ve Erçiş’te incelemelerine devam ettiğini söyledi. Bu sayının daha da artmasından endişelenen yetkililer, "Rakam 200’ü de bulabilir. Şu anda araştırmalarımız devam ediyor. Bu çocukları ailelerinden koparmayacağız. Çocukların bakımını sağlamak için geride kalan anne veya babalarına maddi destek sağlanacak. Bir süre bu çocuklar takip edilecek. Çocuklar ancak anne veya babasının yanında mutlu olur. Bundan sonra bu çocuklara psikolojik destek yanında manevi destek de sağlanacak.” diye konuştular.

Van ve çevre illerin Sosyal Hizmetler il müdürlükleri ile üniversitelerinden gelen 40’a yakın uzman, Erciş'te hem çocuklara hem de depremzedelere yönelik psikolojik ve sosyal destek çalışmalarına başladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem