Denktaş Yazıcıoğlu için ne demiş!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Rauf Denktaş’ın vefatı münasebetiyle geldiği KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda, “Denktaş, Muhsin Yazıcıoğlu için 'Çok üzgünüm. Yazıcıoğlu’na yazık ettiler' demişti.” diye konuştu. Gürkan, “Kurucu Cumhurba

Denktaş Yazıcıoğlu için ne demiş!

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Rauf Denktaş’ın vefatı münasebetiyle geldiği KKTC Cumhurbaşkanlığı’nda, “Denktaş, Muhsin Yazıcıoğlu için 'Çok üzgünüm. Yazıcıoğlu’na yazık ettiler' demişti.” diye konuştu. Gürkan, “Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’la en son görüşen kişilerden bir tanesi bendim. Kendisine geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştum. Orada görmüş olduğum şuydu; kendisi sağlık durumu çok çok iyiydi. Hatta bana şuuru ve sağlık durumu iyi olduğunda 'Muhsin Yazıcıoğlu için çok üzgünüm. Yazık oldu' diye ifadeler kullandı." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, Denktaş’ın Muhsin Yazıcıoğlu için kullandığı "yazık ettiler" cümlesini ise "Tabi ki bunu biraz açmak lazım. Kendisine bunu sormak isterdim. Ama Denktaş, Muhsin Yazıcıoğlu'na yazık ettiler şeklinde konuşmuştu." şeklinde değerlendirdi.

Rauf Denktaş'a Serdar Denktaş’a destek olmak için geldiğimi söylediğini ve bu yüzden Denktaş'ın kendisine teşekkür ettiğini anlatan Gürhan, yaptığı açıklamada ayrıca "Aramızda öyle bir konuşma geçti. Daha sonradan hastaneye kaldırıldığını öğrendim ve hayatını kaybetti. Ömrünü bağımsızlık mücadelesiyle geçti. Zaman zaman haksızlığa da uğradı. Bu haksızlık Türkiye tarafından o dönemlerde anlaşmazlıkmış gibi gösterildi. Ama o hiç yılmadan Kıbrıs’ın bağımsızlığı için mücadele verdi. Eğer bu dava adamlarının albümünü yapacak olursan Denktaş’ı bu albümün ilk sırasına koymak gereklidir." diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem