Deniz Baykal uzun süreli sessizliğini bozdu

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , sürpriz bir girişime imza attı.Baykal yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nun ardından yaşanan krizde CumhurbaşkanıGül ve Meclis Başkanı Çiçek'in devreye girmesi için görüşme trafiği başlattı.Baykal, hükümete "Cadı avı yap

Deniz Baykal uzun süreli sessizliğini bozdu

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , sürpriz bir girişime imza attı.

Baykal yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nun ardından yaşanan krizde Cumhurbaşkanı

Gül ve Meclis Başkanı Çiçek'in devreye girmesi için görüşme trafiği başlattı.

Baykal, hükümete "Cadı avı yapmak çözüm getirmez." uyarısında da bulundu.


Deniz Baykal, uzun süren sessizliğini buzdu. Devletin içine girdiği krizin daha da büyüyeceğini düşünüp devletin zirvesini göreve davet etti ve "Krizin siyasetle aşılabileceğine inanıyorum. Siyasetle aşmaya öncülük yapacak unsurlar olarak da Sayın Meclis Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı'nı görüyorum." dedi.
 
Baykal'ın görüşme turunda ilk durağı, Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Randevu talebi üzerine meclise gelen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın görüşlerini dinledi ve destek verdi.
 
Baykal daha sonra Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. Çiçek'i, çözüm için devreye girmeye ikna etmeye çalıştı. Sonra da yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkındaki görüşlerini açıkladı.
 
"Yaşanan olaylardan yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının öneminin anlaşılarak çıkılması gerekiyor." diyen Baykal, emniyette yapılan tasfiyeler ve yargıya yapılan müdahaleyi eleştirdi.

"Cadı avı yaparak kriz çözülmez" diyerek hükümete seslenen Deniz Baykal, "Bunu bir cadı kazanı, cadı avcılığı haline dönüştürmeden usulüne göre, kurumsal mekanizmalarıyla başarabilmek lazım." ifadelerini kullandı.
 
Eski CHP Genel Başkanı, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun açıklamasıyla deşifre olan 2 bin kişilik fişleme çalışmasına da, "Bakanların liste ilan etmesiyle olmaz bu işler. Daha ince yaklaşımlara ihtiyaç vardır." sözleriyle tepki gösterdi.
 
Baykal, görüşmelerine Cumhurbaşkanı Sayın Gül ile devam edecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem