"Demokrasinin yolu sandıktan geçer"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili, aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatini taşıdığını belirterek, "Öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamıyla bu normale dönecektir. Zaten ülkenin genelinde başta İstanbul o

"Demokrasinin yolu sandıktan geçer"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olayları ile ilgili, aklıselimin ortama hakim olduğu kanaatini taşıdığını belirterek, "Öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamıyla bu normale dönecektir. Zaten ülkenin genelinde başta İstanbul olmak üzere de böyle adeta her yer terörize edilmiş gibi bir hava da söz konusu değil. Ama birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde tamamıyla bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır" dedi.
 
Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Demokrasi sadece seçim demek değildir" açıklamasını sorması üzerine Erdoğan, "Halkın iradesinin tecellisi sandıktır. Bu şekilde bir uygulama bütün demokratik sistemlerde gelişmiştir. Bu ifadenin önünde arkasında ne var onu da bilmiyorum. Sorunuza yanıt olarak söylüyorum. Evet yine sandıktan geçer." dedi.
 
Erdoğan, Gül'ün "Mesaj alınmıştır" sözleri ile ilgili olarak da "Mesaj alınmıştır derken aldığı mesajın içeriğini ben bilmem. Bugün havalimanında hangi mesajın alındığını sordum basın mensubu arkadaşlara bana bir mesaj açıklayamadılar" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem