Demirtaş'tan tehdit gibi sözler

İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Hükümetin görüşmeye gidecek heyeti dizayn ettiğini söyledi. Bu konuda eleştirilerde bulunan Demirtaş, şunları söyledi:  "Heyete dizayn verme çabasını anlamıyoruz. Partimizin İmralı'y

Demirtaş'tan tehdit gibi sözler
İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Hükümetin görüşmeye gidecek heyeti dizayn ettiğini söyledi. Bu konuda eleştirilerde bulunan Demirtaş, şunları söyledi: 
 
"Heyete dizayn verme çabasını anlamıyoruz. Partimizin İmralı'ya göndereceği heyetle ilgili kendini yetkili görür, yaklaşımını bu şekilde sürdürürse konuyu yeniden değerlendiririz. Sayın Öcalan'la bu konuları tartıştık. Hükümet bir kez daha heyetimizi belirleme gibi yetki görürse partimizin tutumu farklı olur.
 
Önümüzdeki 15 gün içinde bir heyetimizin daha İmralı'ya gitmesi gerekiyor. Hükümet içinde bulunduğumuz sürecin, bizim çabamızın, herkesin sürdürdüğü desteğin ne anlama geldiğini umarım biliyordur. Kendileri de bu ciddiyetle yaklaşır diye ümit ediyoruz. Kendilerini bu konuda ciddiyete davet ediyoruz. Heyetimizi dizayn etme çabalarını kabul etmiyoruz. Sayın Öcalan'a ve sürece saygımız nedeniyle gittik"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler