Demirtaş'tan 'İmralı' açıklaması

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın bütün halkların eşit, özgür yaşaması için bir taslak metin hazırlığı içerisinde olduğunu açıkladı.Hafta sonu İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti, bugün parti eş genel başkanlarıyla bir araya geldi.

Demirtaş'tan 'İmralı' açıklaması

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın bütün halkların eşit, özgür yaşaması için bir taslak metin hazırlığı içerisinde olduğunu açıkladı.

Hafta sonu İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti, bugün parti eş genel başkanlarıyla bir araya geldi.
 
Demirtaş şunları söyledi:
 
"İmralı adasında son derece olumlu, barış umutlarını artıran bir yaklaşım ortaya çıkmıştır. Öcalan, Türkiye’de barış isteyen herkesin arkasında durabileceği çözüm konusunda kararlı olduğunu, devletin de bu şekilde yaklaşmaktan başka çaresi olmadığını ifade etmiştir.
 
Kan olsun, insanlar ölsün diyenler dışındaki herkesin arkasında durduğu bir çözüm arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir.
 
Bütün halkların eşit, özgür ve birlikte yaşaması için kendisinin bir taslak metin hazırlığı içerisinde olduğunu, bu taslak metin üzerinden yapılacak tartışmalardan sonra son halini vereceğini en geç 2-3 hafta içerisinde sürecin netleşeceğini söyledi.
 
Bu süreç sadece sayın Öcalan'ın omuzlarına yüklenecek bir sorun değil. Kendisi de görüşmede bunu ifade etmiştir. Her şeyden önce hükümetin, barış yanlısı olanların bu sürece güçlü bir destek vermesi lazım.
 
Özgürlükler konusunda, pratik adımların atılması konusunda kamuoyunun duyarlı olması lazım. BDP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Herkesin elini vicdanına koyarak, meseleye yaklaşması Türkiye’nin yararına olacaktır. Bu tarihi süreçler kişisel hırslar uğruna, partizan çıkarlar uğruna heba edilmemelidir. Öfkeyle, kinle, kan davası anlayışıyla hareket edilmemelidir.
 
Taslak metinlerin 1-2 gün içerisinde cezaevi yönetimi aracılığıyla bize ulaşmasını bekliyoruz. Bize ulaştıktan sonraki süreci de halkımızla, sizinle paylaşacağız.
 
Özellikle 2-3 haftalık sürecin çok kritik bir süreç olduğunu belirtmek istiyorum. Bu sadece bize ve Öcalan’a bağlı bir süreç değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem