Demirtaş: "Gençler hala dağa çıkıyor"

BDP lideri Demirtaş'tan çözüm sürecine dair açıklamalar; "Çözüm sürecinin 1. aşaması ölüm ve çatışmaların yüzde yüz durmasıydı, bu başarıldı.  Yüzdelik tartışmalara girmenin anlamı yoktur. Barışa giden yolun engebeli olduğunu biliyorduk, hükümetin durp du

Demirtaş: "Gençler hala dağa çıkıyor"
BDP lideri Demirtaş'tan çözüm sürecine dair açıklamalar; "Çözüm sürecinin 1. aşaması ölüm ve çatışmaların yüzde yüz durmasıydı, bu başarıldı. 
 
Yüzdelik tartışmalara girmenin anlamı yoktur. Barışa giden yolun engebeli olduğunu biliyorduk, hükümetin durp dururken adın atmayacaktır. Hükümet, somu adımlar atmak için hazırlık yaptığını söylüyor.
 
GENÇLER HALA DAĞA ÇIKIYOR
 
Gençler hala dağa çıkıyorsa, bu sürece karşı bir inanç yaratılmamasından kaynaklanıyor. Siyasete güven olmadığı sürece, dağa gidişleri durdurmayız, dağdan inşleri sağlayamayız. İmralı'da Öcalan'ın sağlık-özgürlük ve güvenlik kooşullarının oluştrulasmı gerekiyor. Bu sağlanmazsa bütün süreç risk altna girmiş olur. Sağlığını kişisel ve dönemsel olarak çok önemsiyoruz. 
 
Hükümet, hazırlıksız, plansız, programsız bir şekilde 2. aşamaya geçmiş durumda. 
 
DTK Başkanı Ahmet Türk ise yaptığı açıklamada; "Kandil sürecin işlemesi konusunda ısrarlı. Ama güvensizlik ve tedirginlik gün geçtikçe büyüyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem