Demirel Yargılanacak mı?

 Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Demirel iyi niyetli olsaydı hükümet kurma görevini Tansu Çiller yerine Mesut Yılmaz'a vermezdi" dedi.CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor? ' programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin

Demirel Yargılanacak mı?

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Demirel iyi niyetli olsaydı hükümet kurma görevini Tansu Çiller yerine Mesut Yılmaz'a vermezdi" dedi.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor? ' programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, 28 Şubat soruşturmasında Güniz Sokağı işaret etti.

 

İYİ NİYETLİ OLSAYDI...

 

28 Şubat döneminin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 28 Şubat'ta yaşanılan olayların orkestra şefi olduğunu öne süren Çelik ' 'Bu psikolojik harekatın orkestra şefiydi. Demirel'in masum olmadığını düşünüyorum. İyi niyetli olsaydı hükümet kurma görevini Tansu Çiller yerine Mesut Yılmaz'a vermezdi ' dedi.

 

27 NİSAN'IN HESABI SORULMALI

 

27 Nisan e-muhtırasınında yargılanması gerektiğini kaydeden Çelik '27 Nisan bu sürecin içindedir. 27 Nisan süreciyle ilgili bir soruşturma başlatılmalı. 12 Mart muhtırası resmen o günkü hükümeti al aşağı etmiştir. 27 Nisan bildirisi de bunun içinde olmalıdır. Millet iradesine müdahale anlamına gelen ne varsa hesabı sorulmalıdır. ' şeklinde konuştu.

 

KAPATMA DAVASINI YARGI KURCALAYABİLİR

 

2008'de Ak Parti'ye açılan kapatma davasının da yargıya taşınabileceğini belirten Hüseyin Çelik 'Ben böyle bir şey için olabilir dedim. Bu Türk yargısının meselesidir. Türk yargısı bir gün bu meseleyi kurcalarsa, kurcalayabilir. ' dedi.

 

12 EYLÜL ANAYASASI YÜZ KARAMIZDIR

 

12 Eylül'ün getirdiği yasayı değiştirdiklerini ifade eden Çelik 'Siyasi partileri kapatmayı gerektiren yasayı bir hayli zorlaştırdık. Bana göre yüz karası şudur: 12 Eylül'ün darbecileri yargılanıyor ama ülke şu anda 12 Eylül yasasıyla yönetiliyor. Onun için biz diğer siyasi partilere diyoruz ki.. 'Böyle bir ayıbı Türkiye'den kurtaralım, yeni anayasa yapalım.' diyoruz. ' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem