Demirel ve Baykal Denktaş'ı anlattı

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatının Türk siyasetinin deneyimli isimleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, konuştuSÜLEYMAN DEMİREL:Kıbrıs meselesi Türkiye için çok büyük bir meseledir. İkinci dü

Demirel ve Baykal Denktaş'ı anlattı

KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın vefatının Türk siyasetinin deneyimli isimleri 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, konuştu

SÜLEYMAN DEMİREL:

Kıbrıs meselesi Türkiye için çok büyük bir meseledir. İkinci dünya savaşı sonrasında karşılaştığımız en önemli meselelerden biridir. Bugün Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmuşsa Rauf Denktaş'ın payı büyüktür. Kıbrıs'taki halkımıza bir egemenlik kazandırılması, bağımsız yaşaması Denktaş sayesindedir. Bu davanın 50 senesinde ben de varım. Davanın kahramanı Denktaş'tır. Davanın birçok safhası vardır. Her safhası birbirinden daha önemlidir. En ufak bir endişeye kapılmadan davanın takipçisi olmuştur. Kendisi büyük adamdı.

DENİZ BAYKAL:

Rauf Denktaş sadece Türkiye açısından, Kıbrıs açısından değil tüm bölge açısından tarihi bir şahsiyettir. Bugün onu kaybettik. Ama bu bölgenin yapılanmasına çok önemli katkılar yapmış olan bir insandır. Rauf Denktaş genç hukukçu olarak İngiliz işgali altında Kıbrıs'ta meslek hayatına başlamış, birbirinden farklı yönlerini ortaya koymuş bir insandır. Oradaki Türk topluluğun varlığını ortaya koymak için büyük bir mücadele vermiştir. Kendisini diplomasi alanında da kanıtlamıştır. Siyasi anlamda da kanıtlamıştır. Davanın bugün geldiği noktada olay Rauf Denktaş'ın kişisel davası olmaktan çıkmıştır. Onun karşısına çıkanlar da onun doğrultusunda bu mücadeleyi sürdürmek durumunda kalmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem