Deliller PKK'yı işaret ediyor

İçişleri Bakanı Osman Güneş, "Deliller PKK'yı işaret ediyor" dedi.

Deliller PKK'yı işaret ediyor

İçişleri Bakanı Osman Güneş, İstanbul'daki bombalı saldırıyla ilgili olarak emarelerin PKK terör örgütüne işaret ettiğini söyledi.

Güneş, Azerbaycan milli günü kapsamında Sheraton otelde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güneş, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Güneş, "Nihai kararı vermek için olaylar üzerinde çalışıyoruz. Arkadaşlarımızın birtakım değerlendirmeleri var ama bunlar kriminal araştırmalarla belli olacak. Bunlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacak terörist eylemlerdir. İstanbul'da olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde tedbir almaya devam ediyoruz. Türkiye'de seçim döneminde bu tür eylemlerle bir maksat da ülkeyi gerilime sokmak, halkı infiale sevk etmek. Ama bizim vatandaşımız sağduyulu" dedi.

Güvenlik güçlerinin her türlü tedbiri aldığını vurgulayan Bakan Güneş, "İnanıyorum ki kısa sürede sonuç alacağız" dedi.

Bir gazetecinin 'Saldırıyı hangi örgüt gerçekleştirmiş olabilir?' sorusu üzerine Güneş, "Bu tür eylemlerde kullanılan yöntemler belli terör örgütüne işaret ediyor. Biz bu yöntemlerle geçmişte de karşılaştık. Ama dediğimiz gibi detay çalışmalar sonuçlandıktan sonra durum netleşir" yanıtını verdi. Bir başka gazetecinin PKK'dan mı şüphelenildiği sorusu üzerine Güneş, "Olaylar şu anda öyle. Ancak kesin olarak kriminal değerlendirmelerden sonra belli olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler